„Rusijos NSM sraigtasparnis skrisdamas virš teritorijos aptiko sraigtasparnio nuolaužas ant Angaros upės Kočegarinsko įlankos ledo. Šiuo metu sraigtasparnis ieško saugios vietos nutūpti, kad jas būtų galima apžiūrėti“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė ministerijos regioninio padalinio atstovė Svetlana Kanina.

Sraigtasparnis „Eurocopter АS350“ praeitą ketvirtadienį išskrido iš Bratsko miesto į Čisto gyvenvietę, esančią maždaug už 122 km į pietryčius. Orlaiviu skridu du žmonės – pilotas profesionalas, buvęs karo lakūnas, ir Bratsko verslininkas Jegoras Banščikovas.

Rusijos civilinės aviacijos agentūros „Rosaviacija“ Sibiro paieškų ir gelbėjimo tarnyba nurodė, kad iš oro buvo pastebėtas „Eurocopter“ pagrindinis sraigtas, korpuso nuolaužų ir tepalo dėmių.

„Informacijos apie patyrusio avariją orlaivio įgulą kol kas nėra“, – sakė tarnybos atstovas.

Vieno vietos privataus aerodromo direktorius Kirilas Vilčinskis sakė „Interfax“, kad orlaivio nuolaužos rastos už 4 km nuo Čysto gyvenvietės.

„Vakar klausinėjant vietos gyventojus buvo gauta informacijos, kad jie gruodžio 7-ąją girdėjo sraigtasparnio garsą, bet dėl smarkios pūgos jo nematė. Buvo padaryta išvada, kad sraigtasparnis turėtų būti 5–6 km spinduliu nuo Čysto. Gelbėtojai nutarė apžiūrėti ledo properšas netoli gyvenvietės, bet šiandien skraidydami aptiko nuolaužas kitoje vietoje“, – aiškino K. Vilčinskis.