„Naujausiais duomenimis, į oro uosto medicinos punktą po incidento kreipėsi 56 žmonės, kurių vienas buvo paguldytas į ligoninę“, – nurodė valdybos atstovai.

Trečiadienį vakare Barnaulo Germano Titovo oro uoste avariniu būdu nutūpė oro bendrovės „Azur Air“ lėktuvas „Boeing 767-300“, atskridęs į Barnaulą iš Kam Ranio Vietname.

Lėktuve buvo 344 žmonės, įskaitant 10 įgulos narių.


Į ligoninę paguldytam sužeistam žmogui diagnozuotas stuburo lūžis, žurnalistams sakė Altajaus krašto sveikatos apsaugos ministras Dmitrijus Popovas.

„Šiuo metu į miesto ligoninę paguldytas vienas žmogus, kuriam lūžo stuburas“, – sakė pareigūnas.

Pasak jo, nukentėjusiaisiais laikomi 49 žmonės, kurių 48 buvo nesunkiai sužeisti arba patyrė stresą ar chroniškų ligų paūmėjimą.

„Pagrindiniai sužeidimai – sumušimai ir nubrozdinimai, taip pat reakcijos į patirtą stresą, įskaitant kritinį arterinio kraujospūdžio padidėjimą“, – nurodė D. Popovas.

Lėktuvo tūpimas avariniu būdu iš pradžių buvo suprastas kaip mieste vykusių pratybų tąsa, žurnalistams sakė Altajaus krašto administracijos vadovo pavaduotojas Igoris Stepanenka.

Pasak jo, pirmąją dienos pusę vyko planinės pratybos, tarp kurių scenarijų buvo ir tokios lėktuvo tūpimo sąlygos, nors buvo kalbama ne apie tarptautinio reiso lainerį.

„Daug kas [lėktuvo tūpimą] suprato kaip pratybų tąsą. Iš pradžių niekas nepatikėjo, kad situacija reali ir kad iš tikrųjų būtina imtis priemonių, siekiant užkirsti kelią neigiamoms pasekmėms“, – sakė I. Stepanenka, bet pažymėjo, kad visos tarnybos ėmėsi „savalaikių ir efektyvių“ veiksmų.

Pasak I. Stepanenkos, tupiant sugedo lėktuvo važiuoklė.

Barnaulo operatorės „Altaj“ direktorius Vitalijus Archipenka sakė, kad civilinės aviacijos agentūros „Rosaviacija“ tyrėjai aiškinsis, kodėl leidžiantis lėktuvo važiuoklė užsidegė.

„Tyrimą vykdys „Rosaviacija“ ir nustatys gaisro priežastis... Tokia situacija gana reta, nes lėktuvas buvo jau pradėjęs stabdyti. Kas ten nutiko – kol kas neaišku“, – žurnalistams sakė V. Archipenka.

Jis pridūrė, kad į incidentą reagavusių tarnybų veiksmai buvo tinkami ir savalaikiai.