Džihadistų kontroliuojamas Idlibo regionas turėtų būti saugomas paliaubų susitarimo, kuris buvo sudarytas, siekiant užkirsti kelią didelio masto režimo puolimui, bet pražūtingi bombardavimai tęsiasi toliau.

Organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) teigimu, iš viso dar 30 žmonių buvo sužeisti, kai kurių iš jų būklė sunki. SOHR nurodė, kad Talmanaso kaime režimo artilerijos ugnis pražudė septynis tos pačios šeimos narius civilius. Tuo metu Badamos kaime žuvo gelbėtojų organizacijos „Baltieji šalmai“ nario žmona ir trys vaikai.

Idlibo regioną, kuris yra namai maždaug trims milijonams žmonių, kontroliuoja buvęs „Al-Qaeda“ padalinys Sirijoje. Damasko režimas ne kartą žadėjo susigrąžinti regiono kontrolę.

Balandį provyriausybinės pajėgos pradėjo puolimą regione, pražudydamos apie 1 000 civilių ir dar daugiau kaip 400 tūkst. privertė palikti savo namus. Rugpjūčio pabaigoje paskelbtos paliaubos, bet, kaip teigia SOHR, pražūtingi bombardavimai vykdomi toliau, o nuo paliaubų paskelbimo jau žuvo daugiau kaip 250 civilių.

Per Sirijos pilietinį karą, vykstantį nuo 2011 metų, žuvo per 370 tūkst. žmonių, milijonams kitų teko palikti savo namus.