Sprogmenys buvo palikti kito rajono policijos viršininko automobilyje. Per sprogimą žuvo policijos viršininkas, du jį lydėję policininkai ir du civiliai, dar 19 žmonių buvo sužeista, informavo Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už šį išpuolį, tačiau nuo 2017 metų, kai turkų pajėgos iš Babo išstūmė džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ kovotojus, mieste buvo įvykdyta visa virtinė išpuolių.

SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas sakė, kad už šį išpuolį „gali būti atsakingos grupuotės „Islamo valstybė“ miegančios kuopelės“.

Turkija ir jai lojalių Sirijos kovotojų pajėgos kontroliuoja keletą lopinėlių Sirijoje po trijų karinių įsiveržimų, surengtų nuo 2016 metų.

Už 40 kilometrų į šiaurės rytus nuo antro didžiausio Sirijos miesto Alepo esantis Babas buvo viena labiausiai į vakarus nutolusių džihadistų paskelbto „kalifato“ tvirtovių.

JAV palaikomos kurdų pajėgos praėjusių metų kovą užėmė paskutinę džihadistų kontroliuotą teritoriją rytų Sirijoje.

Tačiau džihadistų grupuotė toliau rengia išpuolius, pasitelkdama vadinamųjų miegančių kuopelių, veikiančių kai kuriuose anksčiau IS kontroliuotose regionuose, tinklą.

Per Sirijos pilietinį karą jau žuvo daugiau kaip 380 tūkst. žmonių, o savo namus turėjo palikti daugiau kaip pusė šalies gyventojų. Karas 2011 metais prasidėjo brutaliu antivyriausybinių protestų slopinimu.