JAV superlėktuvnešis „Carl Vinson“ į vandenis prie Korėjos pusiasalio atplauks „per kelias dienas“, šeštadienį sakė JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as, sklandant pranešimams, kad Šiaurės Korėja galimai ruošiasi šeštajam branduoliniam bandymui.

Nors manoma, kad Pchenjanas dar toli nuo tikslo kuriant JAV žemę pasiekti galinčią raketą, Šiaurės Korėja pastarosiomis savaitėmis sustiprino retoriką ir vien šį mėnesį atliko du raketų bandymus.

Laikraštis „Rodong Sinmun“ skelbė, kad Šiaurės Korėjos pajėgos nėra atgrasytos, o skubų JAV artėjimą prie Korėjos pusiasalio pavadino „atviru kariniu šantažu“.

„Tokia grėsmė gali išgąsdinti medūzą, bet niekada nesuveiks su Korėjos Liaudies Demokratine Respublika“, – pirmadienį rašė laikraštis.

Prieš dieną laikraštis skelbė, kad Šiaurės Korėjos revoliucinės jėgos yra pasiruošusios vienu smūgiu paskandinti JAV branduolinį lėktuvnešį.

Pchenjanas savo retoriką sugriežtina kiekvieną pavasarį, kai JAV ir Pietų Korėja vykdo bendras pratybas. Jas Šiaurės Korėja suvokia kaip pasiruošimą puolimui prieš ją.

Kitas leidinys Šiaurės Korėjos propagandiniame tinklalapyje teigė, kad Vašingtonas stipriai suklydo lygindamas Šiaurės Korėją su Sirija.

Be to, plačiai yra pasklidusios spėlionės, kad antradienį, minint 85-ąsias Šiaurės Korėjos Liaudies Armijos (KPA) įkūrimo metines, šalis gali atlikti dar vieną branduolinį bandymą. JAV pareigūnai ne kartą įspėjo, kad, siekdami susidoroti su Šiaurės Korėjos branduolinių ginklų ambicijomis, svarsto visas galimybes.