Lyderiui prireiks trijų mėnesių gydymo, tačiau jis ir toliau išlieka visiškoje šalies valdžioje, pranešė su Šiaurės Korėjos vadovybe susijęs šaltinis, kuriuo remiasi „Reuters“.

Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida, kuri įprastai fiksuoja 31-erių lyderio veiklą, nuo rugsėjo 3 dienos neatkreipė jokio dėmesio į Kim Jong Uno darbą. Tai sukėlė spėlionių, kad jis susirgo arba praranda savo įtaką valdžioje.

„Kim Jong Unas visiškai kontroliuoja šalį", - pažymėjo šaltinis, turintis glaudžių ryšių su Pchenjanu ir Pekinu bei tiesioginę prieigą prie abiejų šalių vyriausybių. - Aukščiausiame valdžios lygmenyje nėra jokio susiskaldymo. Jis susižeidė kojos kulkšnį ir kelią maždaug rugpjūčio pabaigoje ar rugsėjo pradžioje (...), nes turi antsvorio. Iš pradžių jis šlubavo, tačiau vėliau būklė pablogėjo. Jam sunku vaikščioti. Reikalingas apie 100 dienų gydymas“.

Šaltinis pabrėžė, kad „KLDR yra visiškai stabili, daug stabilesnė nei praeityje, o gandai apie valstybės perversmą ar tai, kad Kim Jong Unas mirė - nesąmonė“.