Šiaurės Korėja ketvirtadienį paleido vidutinio arba didesnio nuotolio balistinę raketą, kuri sukėlė paniką Japonijos šiaurėje, kur vietos gyventojams buvo liepta eiti į slėptuves, nors galiausiai paaiškėjo, kad jokio pavojaus nebuvo“, – sakoma pranešime.

Gautomis žiniomis, oro pavojus Japonijos Hokaido saloje buvo atšauktas, kai tik paaiškėjo raketos skrydžio trajektorija.

„Reuters“ pažymi, kad Japonijos įspėjimo apie nepaprastąsias situacijas sistema jau kelis kartus buvo sutrikusi.

„Spalį įspėjimas dėl evakuacijos buvo paskelbtas, kai raketa praskriejo virš Japonijos. Daugelis žmonių apie tai sužinojo tik po to, kai ji nukrito į Ramųjį vandenyną. Po mėnesio per klaidą buvo paskelbtas įspėjimas apie neva virš Japonijos praskridusią raketą“, – tvirtina agentūra.

Hokaido saloje gyvena daugiau kaip 5 mln. žmonių.

Kaip jau buvo pranešta, ketvirtadienį Šiaurės Korėja paleido raketą Japonijos jūros link. Pietų Korėjos ginkluotųjų pajėgų Jungtinio štabų viršininkų komiteto duomenimis, buvo paleista nenustatyto tipo balistinė raketa.

Šiaurės Korėjos balistinių raketų ir branduolinės ginkluotės kūrimo programas draudžia JT Saugumo Tarybos rezoliucijos. Tačiau Pchenjanas teigia, kad ginklų kūrimas yra būtinas siekiant duoti atkirtį Vašingtono ir jo sąjungininkų „priešiškai politikai“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją