„Mes neketiname sunaikinti šalies, konkrečiai Šiaurės Korėjos“, - sakė J. Mattisas, kalbėjęs prie Baltųjų rūmų. Tačiau „mes turime daug variantų tai padaryti“, pridūrė jis.

„Mes aiškiai parodėme, kad turime galimybę apsiginti ir apginti savo sąjungininkes, Pietų Korėją ir Japoniją, nuo bet kokios atakos. Mūsų įsipareigojimas sąjungininkėms yra tvirtas: bet kokia grėsmė Jungtinėms Valstijoms, jų teritorijoms, įskaitant Guamą, ar mūsų sąjungininkėms sulauks masyvaus karinio atsako: atsako, kuris bus ir efektyvus, ir triuškinantis“, - teigė J. Mattisas.

Kim Jong Unui jis patarė „atkreipti dėmesį į vieningą Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos balsą“ ir atsisakyti branduolinių ginklų Korėjos pusiasalyje. JT Saugumo Taryba pirmadienį renkasi į posėdį.

Tarp pasaulio lyderių kilus sujudimui dėl Šiaurės Korėjos pareiškimų, kad ji dabar tarpžemyninei balistinei raketai jau gali uždėti branduolinę galvutę, D. Trumpas kiek anksčiau didino statymus virtine provokuojančių pasisakymų.

Vašingtone prie vienos bažnyčios paklaustas, ar planuoja atakuoti izoliuotą ir priešiškai nusiteikusią valstybę, JAV prezidentas atsakė: „Pažiūrėsime“.