JT ekspertų tyrėjų grupės ataskaitoje teigiama, kad tarp Šiaurės Korėjos neteisėtai tiekiamų prekių buvo aukštai temperatūrai ir rūgščiai atsparios plytelės, korozijai atsparūs vožtuvai ir termometrai. Plytelės neva buvo naudojamos įmonių, skirtų cheminiams ginklams gaminti, statybai. Remiantis dienraščio pranešimais, Sirijos cheminių ginklų gamybos įmonėse taip pat buvo pastebėti Pchenjano raketų specialistai.

Šiaurės Korėjai taikomos tarptautinės sankcijos dėl jos branduolinės programos ir medžiagų tiekimas Sirijai suvokiamas kaip sankcijų pažeidimas. Tokie tvirtinimai pareikšti pasirodžius naujiems pranešimams apie chloro dujų naudojimą Sirijoje, dėl kurio kaltinamos Sirijos pajėgos.

Anot ekspertų ataskaitos, kurią cituoja „The New York Times“, laikotarpiu tarp 2012 ir 2017 metų į Siriją pristatyta mažiausiai 40 siuntų su galimais cheminių ginklų komponentais, tačiau medžiagos galėjo būti naudojamos tiek kariniais, tiek civiliniais tikslais.

Siriją ir Šiaurės Korėją jau dešimtmečius sieja šilti santykiai. 2015 metais Sirijos prezidento Basharo al-Assado vyriausybė parką sostinėje Damaske pavadino Šiaurės Korėjos įkūrėjo Kil Il Sungo vardu.

Po 2013 metais opozicijos kontroliuojamoje teritorijoje netoli Damasko įvykdytos zarino dujų atakos spaudimo sulaukusi Sirija sutiko sunaikinti savo cheminių ginklų atsargas. Tačiau Sirijos prezidento vyriausybė nuolat kaltinama cheminių ginklų atakomis prieš civilius.