Savanoriai, pasiryžę „visiškai sunaikinti“ Šiaurės Korėjos priešus ir suvienyti abi Korėjas, penktadienį valstybės organizuotuose renginiuose savanoriškai pirmą kartą arba pakartotinai užsirašė į kariuomenę, rašoma laikraščio pranešime. Ten pat pateikiamos nuotraukos, kuriose matyti žmonės, laukiantys ilgose eilėse statybų aikštelėse ir kitose vietose po atviru dangumi, esą kad galėtų užsirašyti.

„Apie 800 tūkst.“ studentų ir darbininkų, vadinamų šalies „jaunimo avangardu“, nedelsdami „stojo į karą ginti tėvynę ir naikinti priešą“, šeštadienį pranešė „Rondong Sinmun“, o šį citavo svetainė „NK News“, stebinti įvykius Šiaurės Korėjoje.

Pasak „NK News“ pranešimo, jaunieji savanoriai esą taip reagavo į provokacinius JAV ir Pietų Korėjos veiksmus, kurie laikraščio pranešime vadinami „JAV imperialistais ir marionetiniais išdavikais“, siekiančiais sunaikinti Šiaurės Korėjos „nepriklausomybę ir teisę gyventi bei vystytis“.

Jaunimo savanoriai pasiryžę „negailestingai nušluoti karo fanatikus, kurie iš paskutiniųjų stengiasi ištrinti mūsų socialistinę tėvynę“, „NK News“ citavo Šiaurės Korėjos žiniasklaidą.

„Nors neskelbiama, kokio amžiaus asmenys užsirašė į kariuomenę, pagal Šiaurės Korėjoje galiojančią šaukimo į kariuomenę sistemą visi vyrai turi tarnauti kariuomenėje mažiausiai 10 metų, o moterys – ne trumpiau kaip trejus metus“, – pranešė „NK News“.

Masinis penktadienio šaukimas į kariuomenę įvyko praėjus dienai po to, kai Šiaurės Korėja paleido tarpžemyninę balistinę raketą (ICBM) „Hwasong-17“, kuri, Pchenjano teigimu, nuskriejo apie 1 000 km, „prieš tiksliai nusileisdama“ iš anksto nustatytoje vietoje Korėjos Rytų Jūroje, kuri taip pat vadinama Japonijos jūra.

Šiaurės Korėja pareiškė, kad paleido raketą reaguodama į JAV ir Pietų Korėjos rengiamas „provokuojančias ir agresyvias“ karines pratybas. Pchenjanas šias bendras pratybas laiko Vašingtono ir Seulo invazijos į Šiaurės Korėją repeticija.

Pietų Korėjos ir JAV pajėgos pirmadienį pradėjo 11 dienų truksiančias bendras karines pratybas, pavadintas „Laisvės skydas 23“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)