Trečiadienį pagrindinis Šiaurės Korėjos laikraštis „Rodong Sinmun“ paskelbė komunistinės valstybės įkūrėją liaupsinančių straipsnių virtinę. Laikraštyje nebuvo jokių pranešimų apie šventinius renginius, kurie paprastai vykdavo metinių išvakarėse.

Valstybinė naujienų agentūra KCNA pranešė apie sveikinimus iš užsienio, atsiųstus Kim Il Sungo vaikaičiui, dabartiniam šalies lyderiui Kim Jong Unui, ir apie daugybę gėlių, padėtų prie Kim Il Sungo statulos ant Mansudė kalvos.

Be to, 108-ųjų Kim Il Sungo gimimo metinių proga buvo išleisti pašto ženklai su valstybės įkūrėjo gimtojo namo viename Pchenjano rajonų atvaizdu.

Tuo metu didelis tarptautinis maratonas, paprastai rengiamas Kim Il Sungo gimtadienio išvakarėse, taip pat šalies įkūrėjui skirti tarptautinis meno festivalis ir orchidėjų paroda buvo atšaukti.

Kim Il Sungo gimimo metinės paprastai būna didelė nacionalinė šventė – Saulės diena, kurios metu rengiami masiniai renginiai ir karinis paradas, tačiau šiemet Šiaurės Korėja ragino imtis nacionalinio lygio pastangų, kad būtų užkirstas kelias COVID-19 protrūkiui jos teritorijoje.

Nors Pchenjanas tvirtina, jog šalyje nepatvirtinta jokių užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, izoliuota Azijos valstybė ėmėsi radikalių prevencijos priemonių – pavyzdžiui, uždarė sieną su savo pagrindine sąjungininke Kinija ir sugriežtino karantino reikalavimus.