Valstybinė žiniasklaida po ilgo laiko vėl parodė jo nuotraukas iš renginio, kuriame, tikinama, Kim Jong Unas buvo. Valstybinė naujienų agentūra KCNA antradienį skelbia, kad jis lankėsi naujai pastatytame kvartale ir mokslų akademijoje.

Demokratinio pasaulio naujienų agentūros, kurios perpublikuoja išplatintas Šiaurės Korėjos nuotraukas, pabrėžia, kad negali garantuoti nuotraukų autentiškumo.

Pastarąjį kartą Šiaurės Korėjos vadovas viešumoje rodėsi daugiau nei prieš mėnesį, praneša cnn.com.

Valstybinė naujienų agentūra KCNA antradienį, spalio 14 dieną, pranešė, kad Kim Jong Unas lankėsi naujame gyvenamųjų namų rajone ir Valstybinės akademijos Natūralios energijos institute.

Viešumoje jis nesirodė nuo tada, kai rugsėjo 3 dieną kartu su savo žmona dalyvavo koncerte. Tai ilgiausias nedalyvavimo oficialiuose renginiuose laikotarpis nuo tada, kai 2010 metais Kim Jong Unas pirmą kartą pasirodė viešumoje.

Naujosiose nuotraukose Šiaurės Korėjos lyderį supa pareigūnai, jis eina pasiramščiuodamas lazda. Kim Jong Unas šypsosi ir, bent jau neatrodo, kad jį kamuotų skausmai.

Prieš dingimą Kim Jong Unas buvo pastebėtas šlubuojantis, todėl pasklido kalbos, kad daug svorio priaugusį šalies vadovą kankina podagra.

Nesirodė

Netikėtas Kim Jong Uno dingimas penktadienį, spalio 10 dieną, sukėlė susirūpinimą, mat tądien jis nepasirodė 65-osioms Šiaurės Korėjos Darbo partijos metinėms skirtuose renginiuose.

Ankstesniais metais Kim Jong Unas būdavo Kamsusano Saulės rūmų memoriale, kur pagerbdavo savo tėvo ir senelio atminimą. Šiais metais Šiaurės Korėjos vadovo pavardės iškilmių dalyvių sąraše nebuvo. KCNA pranešė, kad Kim Jong Uno vardu čia buvo padėtos gėlės.

Šalies vadovo dingimas sukėlė daug kalbų: Gal Šiaurės Korėjoje pasikeitė valdžia? Galbūt jaunasis lyderis serga?

Kaip tvirtina Kim Jong Uno senelio Kim Il Sungo (Kim Ir Seno) buvusi asmeninė gydytoja Kim So-Yeon, dabartinis šalies vadovas paveldėjo nemažai ligų, įskaitant psichologines problemas ir nutukimą. Ji CNN pasakojo, kad ir Kim Il Sungas, ir dabartinio šalies vadovo tėvas Kim Jong Ilas (Kim Čen Iras) sirgo diabetu, turėjo problemų su širdimi ir nuolat kentėjo nuo įtampos.
Panagrinėjusi nuotraukas gydytoja spėjo, kad Kim Jong Uno veidas patinęs nuo vaistų nuo skausmo. Taip pat gydytoja spėja, kad jam leidžiami hormonai, kad jis būtų labiau panašus į savo senelį – šalyje labai garbinamą Šiaurės Korėjos įkūrėją.

Antradienį JAN Nacionalinio saugumo tarybos atstovas spaudai Patrickas Ventrellis sakė negalintis patvirtinti KCNA pranešimo: „Mes matėme šiuos skubius pranešimus, tačiau šį kartą jums patvirtinti jų autentiškumo negalime“.

Prieš šį dingimą ilgiausias Kim Jon Uno, kaip šalies vadovo, nesirodymas viešumoje truko 24 dienas – jo nebuvo nuo 2012 metų birželio 7 dienos iki liepos 1 dienos. Dar jo tėvui būnant gyvam 2011 metais jis nesirodė viešumoje 29 dienas – nuo liepos 28 dienos iki rugpjūčio 27 dienos.

Prieš šį dingimą paskutinį kartą jis buvo matytas rugsėjo 4 dieną „Moranbong Band“ koncerte Pchenjane, kur lankėsi kartu su savo žmona Ri Sol Ju (Li Sol Džu) ir savo seserimi Kim Yo Jong (Kim Jo Čen) bei dar kaliais aukštais pareigūnais, tarp jų ir Hwang Pyong So.