Keliomis dienomis anksčiau Pchenjanas pagrasino, kad imsis atsakomųjų priemonių, jeigu tarptautinė bendruomenė griežtins sankcijas Šiaurės Korėjai.

Pietų Korėjos gynybos ministerija nurodė, kad raketa nuskriejo tik apie 60 kilometrų.

„Kariuomenė atidžiai stebi Šiaurės Korėjos provokuojančius veiksmus ir palaiko aukšto lygio gynybos parengtį“, – sakoma ministerijos pranešime.

JAV kariškiai nurodė, kad buvo paleista vidutinio nuotolio balistinė raketa KN-15. Pasak jų, ši raketa Amerikai nekėlė jokios grėsmės.

„JAV Ramiojo vandenyno štabas visiškai įsipareigojęs glaudžiai dirbti su sąjungininkais Korėjos Respublikoje ir Japonijoje užtikrinant saugumą“, – pareiškė kariuomenės vadavietė, atsakinga už padėtį Indijos, Azijos ir Ramiojo vandenyno regione.

JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas patvirtino, kad Pchenjanas paleido „dar vieną“ vidutinio nuotolio balistinę raketą.

„Jungtinės Valstijos yra pakankamai kalbėjusios apie Šiaurės Korėją. Daugiau komentarų neturime“, – sakoma jo pranešime.

Japonija pasmerkė šį paleidimą ir perspėjo, kad jis pažeidžia Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliucija.

„Japonija niekada netoleruos Šiaurės Korėjos provokuojančių veiksmų. Vyriausybė prieš tai griežtai protestavo ir griežtai tai pasmerkė“, – sakė ministrų kabineto vyriausiasis sekretorius Yoshihide Suga.

Pastarasis bandymas tikriausiai dar labiau pakurstys tarptautinės bendruomenės susirūpinimą dėl izoliuotos Šiaurės Korėjos ginklavimosi programos.

Pchenjanas siekia pasigaminti didelio nuotolio raketų, pajėgių nešti branduolinius užtaisus ir smogti taikiniams JAV žemyninėje dalyje. Šiaurės Korėja iki šio yra atlikusi penkis branduolinius sprogdinimus, iš jų du – praeitais metais.