„Šiaurės Korėja pirmadienį per pietus informavo apie savo sprendimą paleisti vyrą, sulaikytą už patekimą į šalį liepos 22-ąją“, – sakoma ministerijos pranešime.

„Mūsų pusė 11 val vietos laiku (4 val ryto Lietuvos laiku) priėmė 1984 metų gimimo Pietų Korėjos pilietį, pavarde Seo, per Panmundžomo demilitarizuotąją zoną šiaurėje“, – sakė ministerija.

Vyriausybė teigiamai vertina repatriaciją... atliktą dėl humanitarinių priežasčių“, – sakoma pranešime, bet daugiau informacijos nepateikiama.

Abiejų Korėjų santykiai smarkiai pagerėjo po balandį įvykusio viršūnių susitikimo.

Neįvardytas Suvienijimo ministerijos pareigūnas sakė naujienų agentūrai „Yonhap“, kad šiuo metu Pietų Korėjos valdžios institucijos apklausia sugražintą asmenį.

„Turime sužinoti, kodėl jis nuvyko į Šiaurę ir kaip jis ten atsidūrė“, – sakė pareigūnas.

Be Seo, nuo 2013-ųjų Pchenjanas oficialiai tebelaiko šešis kitus pietų korėjiečius gyventojus, tarp jų tris krikščionių misionierius ir tris kitus žmones, kilusius iš Šiaurės. Seulas jau seniai ragina Šiaurės Korėją juos paleisti.

Branduolinių ginklų turinti šalis gegužės mėnesį paleido tris kalintus amerikiečius. Šis žingsnis laikomas geros valios ženklu, pademonstruotu Pchenjano prieš birželį įvykstant JAV prezidento Donaldo Trumpo ir Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno susitikimui Singapūre.

Po viršūnių susitikimo Šiaurės Korėjos ir JAV ryšiai pagerėjo, bet sutartos denuklearizacijos pažanga buvo lėta, o Vašingtonas pabrėžė būtinybę toliau taikyti sankcijas Pchenjanui.