Remiantis agentūros „RIA Novosti“ perduota informacija, tokį pranešimą Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje perskaitė Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministras Ri Yong Ho. Šiaurės Korėją jis, be kita ko, pavadino labai atsakinga valstybe.

„Imsimės prevencinių priemonių ir net negailestingų prevencinių veiksmų, jei atsiras bent ženklas, kad Jungtinės Valstijos ir jų sąjungininkėmis vadinami vasalai, vykdo operaciją, susijusią su mūsų lyderio likvidavimu arba mūsų šalies užpuolimu“, – patikino Ri Yong Ho.

Galima tik priminti, kad antradienį Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas per savo pasisakymą Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje pareiškė, kad jo vadovaujama šalis bus pasirengusi visiškai sunaikinti Šiaurės Korėją, jei ši imtų kelti kokią nors grėsmę.

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas, į tai reaguodamas, pavadino D. Trumpą chuliganu, gangsteriu ir pakvaišusiu bepročiu.

Kiek anksčiau Šiaurės Korėjoje buvo pademonstruotas vaizdo įrašas, kurio scenarijus pagrįstas Jungtinėms Valstijoms tenkančio raketos smūgio imitacija.

Jame rodoma, kaip Šiaurės Korėjos paleista raketa perskrenda vandenyną ir susprogsta viename iš Jungtinių Valstijų miestų.