„Pastarosios mano šalies savigynos priemonės yra dovana, adresuota ne kam kitam, o JAV, - pareiškė šalies ambasadorius Jungtinėse Tautose (JT) Han Te Songas. - JAV gaus dovanų iš mano šalies tol, kol kliausis beatodairiškomis provokacijomis ir betiksliais mėginimais, kad darytų spaudimą Korėjos Liaudies Demokratinei Respublikai“.

Šiaurės Korėja sekmadienį paskelbė išbandžiusi vandenilinę bombą. Tai buvo šeštasis ir ik šiol didžiausiais Pchenjano atominis bandymas.

JAV, reaguodamos į naujausią bandymą, pagrasino „ masyviu kariniu atsaku“. Prezidentas Donaldas Trumpas, be to, pažadėjo Pietų Korėjai milijardinį ginklų sandorį. Kinija ir Rusija tuo tarpu įspėja abi šalis elgtis apdairiai ir nori, kad konfliktas būtų sprendžiamas diplomatinėmis priemonėmis.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas neseniai įspėjo dėl „karinės isterijos“ ir pareiškė nemanantis, kad griežtesnės sankcijos gali padėti išspręsti konfliktą. Kitą pirmadienį JT Saugumo Taryba spręs dėl galimų naujų baudžiamųjų priemonių.