Remiantis pranešimais, apie draudimą bus paskelbta liepos 27 dieną, o įsigalioti jis turėtų po 30 dienų. Įsigaliojus draudimui, JAV pasai nebegalios kelionėms į Šiaurės Korėją, kuri dėl savo branduolinės ir raketų programos susiduria su įvairiomis sankcijomis.

Turizmo agentūrų teigimu, kasmet apytikriai 5 tūkst. turistų iš Vakarų apsilanko Šiaurės Korėjoje, amerikiečiai sudaro apie 20 proc. viso skaičiaus. Standartinės vienos savaitės kelionės kainuoja apie 2 tūkst. dolerių.

Apie ketinimus Vašingtonas paskelbė po JAV studento Otto Warmbiero mirties. 2016-aisiais metais jis buvo sulaikytas dėl bandymo Šiaurės Korėjoje pavogti propagandinį ženklą ir nuteistas 15 metų kalėti. Birželį jis Jungtinėms Valstijoms buvo grąžintas komos būsenos, o po savaitės mirė.

JAV valstybės departamentas jau seniai įspėjo savo piliečius dėl keliavimo į Šiaurės Korėją, perspėdamas dėl didelės įkalinimo rizikos ir ilgų kalėjimo bausmių pagal Šiaurės Korėjos teisėsaugos sistemą. Šalis už tokius veiksmus, kurie Jungtinėse Valstijose net nebūtų laikomi nusikaltimais, skiria itin griežtas bausmes.