Maža to, laikraštyje pasirodžiusiame straipsnyje D. Trumpas išvadintas bailiu, nes atšaukė vizitą į Korėjos demilitarizuotą zoną, rašo „The Guardian“.

Šiaurės Korėjos valdančiosios partijos laikraščio „Rodong Sinmun“ vedamajame straipsnyje buvo išlietas pyktis D. Trumpui, kuris praėjusią savaitę vizito Pietų Korėjoje metu sakydamas kalbą politikams Seule pasmerkė žiaurią Šiaurės Korėjos diktatūrą.

Šis D. Trumpo vizitas buvo vienas iš penkių vizitų Azijoje turo, kurio tikslas – paskatinti sudaryti opoziciją regione Šiaurės Korėjos branduolinio ginklavimosi ambicijoms.

„Sunkiausias nusikaltimas, už kurį jam niekada negali būti atleista, yra tai, kad jis drįso pagiežingai įžeisti aukščiausiojo lyderio orumą, – rašoma straipsnyje. – Jis turėtų žinoti, kad Korėjos žmonėms jis tėra besislapstantis nusikaltėlis, nuteistas mirties bausme.“

Kim dinastijos atstovai – tiek buvę, tiek esami – šalyje praktiškai laikomi dievais, todėl į bet kokią pastabą, kuri gali nuskambėti kaip nepagarba ar kritika lyderiui, žiūrima labai jautriai.

Straipsnyje nenutylėta ir D. Trumpo nesėkmė pasiekti Korėjos demilitarizuotą zoną, skiriančią dvi Korėjas, kurioje įprastai apsilanko Pietų Korėjoje viešintys JAV aukšto rango pareigūnai.

D. Trumpas išskrido sraigtasparniu į minėtą zoną, bet po penkių minučių apsisuko ir grįžo atgal dėl prasto oro.

Straipsnio autoriai šiuo paaiškinimu nepatikėjo: „Ne dėl oro (sraigtasparnis apsisuko). Jis bijojo pažvelgti į veriančias mūsų karių akis.“

DELFI primena, kad JAV prezidentas D. Trumpas sekmadienį pareiškė sunkiai besistengiantis būti Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno draugu.

Tokie prezidento žodžiai nuskambėjo po to, kai praėjusią dieną režimo jis buvo pavadintas „senu bepročiu“.

Savo mėgstamame tviteryje žinutes apie Kim Jong Uną JAV lyderis parašė ankstų sekmadienio rytą. „Kodėl Kim Jong-Unas nori mane įžeisti, pavadindamas senu, jeigu aš NIEKADA jo paties nepavadinčiau žemaūgiu ir storu? Na, bet aš taip sunkiai stengiuosi būti jo draugu - ir galbūt vieną dieną tai pavyks“, - rašė JAV lyderis.

Šeštadienį Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“ pranešė, kad Šiaurės Korėja sukritikavo D. Trumpo vizitą į Azijos šalis, teigdama, kad „nerūpestingos pastabos iš tokių senų bepročių kaip D. Trumpas mūsų niekada neišgąsdins“.