Tariamame laiške, kurį pirmadienį paskelbė šios šalies propagandinė interneto svetainė „DPRK Today“, 1865 metais nužudytas 16-asis JAV prezidentas „informuoja“ 44-ąjį vadovą, kad Šiaurės Korėja niekada nepaluš dėl sankcijų ar ekonominių blokadų.

„Lincolnas“ rašė, kad į B. Obamą nusprendęs kreiptis, kai išvydo jį „stovintį giliai susimasčiusį priešais mano (Lincolno) portretą per susitikimą Velykinei maldai“.

„Man buvo sunku girdėti tokius žodžius – „griežčiausios ir efektingiausios sankcijos Jungtinių Tautų istorijoje buvo įvestos Šiaurės Korėjai““, tęsė jis.

„Pakartosiu ką sakiau būdamas gyvas. Liaudies vyriausybė, kurią liaudis (sukūrė) liaudžiai, Žemėje neišnyks. Tokia yra tiesa“, – rašoma laiške, kuriame nurodomas A. Lincolno adresas, kuriuo jis gyveno 1863 metais.

„Atrodo, lyg aš iš anksto būčiau paruošęs šiuos žodžius JAV politikams, kurie taikosi į valstybę, kuriai vadovauja liaudis“, – sakoma jame.

Jame taip pat kritikuojama B. Obamos kalba, kurią jis sakė Prahoje prieš septynerius metus ir kurioje žadėjo prisidėti prie pasaulio be branduolinių ginklų kūrimo.

Tiesiog „pasityčiojimas iš viso pasaulio“, kad Jungtinės Valstijos, kurios giriasi turinčios didžiausią branduolinį arsenalą pasaulyje „dirba tik lūpomis kaip papūga“ ir nieko nedaro, kad atsisakytų savo branduolinių ginklų, rašoma straipsnyje.

Išaugus įtampai Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida dažnai kritikuoja JAV Ir Pietų Korėjos vadovus, tačiau tokie istoriniai „nuklydimai“ būna reti.