„Šiaurės Korėjos žmonės ir kariuomenė pasiruošusi konfrontacijai su JAV visose karo erdvėse, įskaitant ir kibernetinę karo erdvę, – nuožmiame pareiškime nurodė Pchenjano atstovai. – Mes drąsiai imsimės kontratakos prieš Baltuosius rūmus, Pentagoną ir prieš visą JAV teritoriją“.

Šiaurės Korėja apkaltino prezidentą Baracką Obamą „neapgalvotai skleidžiant gandus“, kad už kibernetinė ataką atsakinga yra Šiaurės Korėja.

Programišių grupė, pasivadinusi „Taikos sergėtojais“ (Guardians of Peace), lapkričio 22-ąją įsilaužė į „Sony Pictures“ tinklą ir paviešino kompanijos filmų scenarijų detales, informaciją apie atlyginimus bei privačius susirašinėjimus.

Prieš kelias dienas grupė dėl kino juostos „Interviu“, kurioje pasakojama apie sąmokslą, surengtą prieš Šiaurės Korėjos lyderį Kim Jong Uną, paskelbė grasinimus ir priminė 2001 metų Rugsėjo 11-osios išpuolius JAV. Keli kino teatrų tinklai tada nusprendė filmo nerodyti, o „Sony Pictures“ visiškai atšaukė per Kalėdas planuotą kino startą.

Sekmadienį interviu CNN B. Obama prižadėjo „proporcingai“ reaguoti į kibernetinę ataką ir teigė, kad Jungtinės Valstijos svarstančios galimybę grąžinti Šiaurės Korėją į terorizmą remiančių valstybių sąrašą.