Kaip praneša „Dailymail“, aukšto rango kariuomenės pareigūnai buvo nubausti dėl nesugebėjimo padidinti ryžių porcijų šalies kariams. Jiems buvo įvykdytos egzekucijos.

Šį mėnesį Pchenjano lyderis įsakė nužudyti Šiaurės Korėjos gynybos ministrą Hyon Yong-chol (Hjon Jong Čolą). Vyras buvo nušautas, stebint šimtams žmonių. Pranešama, kad gynybos ministras užmigo per renginį, kuriame dalyvavo Kim Jong-unas. Taip pat jis buvo apkaltintas neištikimybe ir įsakymų nevykdymu.

Pietų Korėjos žvalgybos agentūros duomenimis, šiemet Kim Čen Unas liepė įvykdyti egzekucijas 15 aukšto rango pareigūnų. Manoma, kad nuo atėjimo į valdžią 2011 m. diktatorius iš viso įsakė nužudyti 70 pareigūnų.

Pietų Korėjos žvalgybos tarnyba tikina, kad jaunasis Pchenjano vadovas eina pramintu savo tėvo ir senelio keliu. Baugindamas ir įsakydamas vykdyti egzekucijas, Kim Jong-unas tokiu būdu šalyje bando užtikrinti lojalumą ir discipliną.

2013 m. Šiaurės Korėjos lyderis pasiuntė myriop savo įtakingą dėdę Jang Song Thaeką (Čžan Son Teką), apkaltintą išdavyste ir korupcija. Čžan Son Tekas atliko pagrindinį vaidmenį, stiprinant nepatyrusio Kim Jong-uno valdymą, kai šis tapo Pchenjano lyderiu po tėvo Kim Jong Ilo (Kim Čen Iro) mirties 2011 m. gruodį.