"Dagestano vilajato mudžahidų vadovybė ... skelbia, kad Kaukazo kovotojai nevykdo jokios karinės veiklos prieš Jungtines Amerikos Valstijas", - sakoma oficialiame pareiškime svetainėje Kavkacenter.com.

"Mes kovojame tik su Rusija, kuri yra atsakinga ne tik už Kaukazo okupaciją, bet ir už baisius nusikaltimus musulmonams", - sakoma pareiškime.

JAV žiniasklaida pranešė, jog FTB aiškinasi galimus įtariamųjų - brolių Džocharo ir Tamerlano Carnajevų - ryšius su Kaukazo emyrato judėjimu, kuriam vadovauja baimę keliantis karo lauko vadas Doku Umarovas.

Pranešimuose sakoma, kad JAV pareigūnai ypač domisi Dagestano vilajatu, kuris yra D.Umarovo grupės atšaka.

Dagestanas yra Čečėnijai kaimyninė respublika, kurioje gyvena didelė čečėnų bendruomenė.

Tai taip pat buvo vienas neramiausių Rusijos regionų - nuo pat antrojo iš posovietinių karų Čečėnijoje, kuris baigėsi maždaug prieš dešimtmetį.

Rusijos pareigūnai sako, kad taip pat tikrino brolių sąsajas su sukilėliais, bet kol kas negalėjo rasti jokių įrodymų.

"Šiuo metu neturime patikimos informacijos apie brolių Carnajevų dalyvavimą Kaukazo emyrato judėjime", - naujienų agentūrai "Interfax" sakė vienas Rusijos saugumo šaltinis.

Carnajevų šeima sakė, kad Tamerlanas praėjusiais metais šešis mėnesius lankėsi Dagestane.

Viename Rusijos žiniaklaidos pranešimų buvo nurodyta, kad Tamerlano tėvas Anzoras Carnajevas išmetė sūnų iš savo namų už radikalios islamistinės ideologijos propagavimą.

Kaukazo emyrato judėjimo lyderis D.Umarovas yra laikomas Rusijos valstybės priešu numeris vienas. Per pastaruosius penkerius metus jis surengė vienus didžiausių teroro aktų Maskvoje ir Šiaurės Kaukaze.

Tačiau Kavkazcenter.com teigia, kad D.Umarovas niekada nesitaikė į užsieniečius ir nelaiko jų grėsme savo svajonei Rusijos pietuose įkurti islamistinę valstybę.

"Dagestano vilajato mudžahidų vadovybė ypač ragina JAV žiniasklaidą nutraukti savo spėliones ir nepadėti Rusijos propagandai", - skelbia Kavkazcenter.com.

"Jeigu JAV valdžia yra iš tikrųjų suinteresuota surasti tikruosius Bostono sprogdinimų organizatorius... jie turėtų pradėti telkti dėmesį į Rusijos slaptųjų tarnybų įsipainiojimą", - sakoma sukilėlių svetainėje.