Nuo Panamoje registruoto laivo „MSC Zoe“ nukrito konteinerių, daugiausiai prikrautų žaislų, baldų ir automobilių atsarginių dalių, siaučiant audrai prie Vakarų Fryzų salų, esančių netoli Olandijos šiaurės vakarinių krantų.

Nyderlandų pakrančių apsaugos „Twitter“ žinutėje sakoma, kad trijuose konteineriuose esama potencialiai pavojingų ir itin degių miltelinių organinių peroksidų, naudojamų plastmasių gamyboje. Įkvėpus šių medžiagų gali būti sudirginti kvėpavimo takai.

Vokietijos pakrančių apsaugos šaltiniai nurodė aptikę vieną konteinerį su organiniais peroksidais tarp šešių konteinerių, išmestų į šalies pakrantę.

Pareigūnai perspėjo žmones neliesti konteinerių, jeigu juos rastų, ir iškviesti policiją arba ugniagesius.

Olandų pakrančių apsauga informavo, kad konteineriai iškrito į jūrą netoli nuo Vokietijai priklausančios Borkumo salos. Tarnyba pridūrė neturinti informacijos apie krovinį, išskyrus duomenis apie maždaug 20 konteinerių, išmestų į salų krantus.

Nyderlandų visuomeninis transliuotojas NOS parodė prie vieno iš konteinerių susirinkusius vietos gyventojus ir žaislus bei kitus daiktus, išsibarsčiusius paplūdimiuose. Vienas vyras buvo pastebėtas besinešantis plokščiaekranį televizorių.

Šiaurės jūroje laivas pametė potencialiai pavojingą krovinį

Vienas olandų pakrančių apsaugos tarnybos atstovas sakė NOS, kad konteineriai su peroksidais tikriausiai nuskendo.

Planuojama, kad ketvirtadienį ryte olandų pakrančių apsaugos lėktuvas pakils tęsti paieškų. Dėl stipraus vėjo laive „MSC Zoe“ stringa pastangos surinkti informaciją apie prarastą krovinį.

Terschelingo salos, į kurios krantus buvo išmesta dalis krovinio, meras sakė NOS, kad paplūdimiuose esančius iš konteinerių išbirusius daiktus tikimasi surinkti per kelias dienas.

2015 metais pastatytas „MSC Zoe“, plaukęs į Vokietijos šiaurinį Brėmeno uostą, yra vienas didžiausių pasaulyje konteinerinių laivų. Jo ilgis – 396 m, o plotis – 59 metrai.