Pranešama, kad susitikimą inicijavo Pchenjano atstovai, derybos, kaip ir įprasta, vyksta Panmundzomo kaimelyje, esančiame ant Šiaurės ir Pietų Korėjas skiriančios linijos.

Pietų Korėjos diplomatai teigė, kad neparengta jokia konkreti derybų darbotvarkė, tačiau tikimasi aptarti šeimų, išskirtų per Korėjos karą pasimatymo klausimus. Pietų Korėjos delegacijos vadovas teigė, kad į derybas eina "atviras įvairioms idėjoms" ir pažymėjo, kad tai gali būti galimybė pradėti naują abiejų Korėjų bendradarbiavimo erą.

Šiaurės Korėjos ambasadorius Jungtinėms Tautoms (JT) antradienį spaudos atstovams Ženevoje kalbėjo, kad taikai Korėjos pusiasalyje labiausiai trukdo "nuodėmingi ir pavojingi kariniai veiksmai" ir paragino Seulą nutraukti bendras karines pratybas su JAV.

ELTA primena, kad Šiaurės ir Pietų Korėjos vasario 20 dieną nutarė surengti pirmąją per ketverius metus Korėjos karo išskirtų šeimų susitikimo šventę, tačiau renginys sutampa su kasmetinėmis Pietų Korėjos ir JAV karinėmis pratybomis, todėl Pchenjanas, jei derybos įvyks, grasina nutraukti šventę. Pernai dėl šių pratybų Šiaurės Korėja atšaukė visus savo darbininkus iš bendrosios industrinės Kesongo zonos ir įspėjo dėl branduolinių smūgių galimybės JAV ir Pietų Korėjai.