Trečiadienio rytą Talibano kovotojai surengė ataką Kvaja Alvano rajone Baglano provincijoje, teigė provincijos policijos pajėgų atstovas Ahmadas Jawedas Basharatas.

„Talibanas iš kelių skirtingų pusių užpuolė policijos patikros punktą. Kova tęsėsi kelias valandas. Dešimt policininkų buvo pasmerkti mirčiai. Nuostolių turėjo ir Talibano pusė, – AFP žurnalistams sakė jis. – Talibano kovotojai paskui dar apsupo į punktą pasiųstas pastiprinimo pajėgas.“

Žuvusiųjų skaičių patvirtino ir Afganistano vidaus reikalų ministerijos atstovas Nasratas Rahimis, kurio komentarą citavo Afganistano transliuotojas „Tolonews“.

Tačiau provincijos viešosios sveikatos sektoriaus vadovas Muhibullahas Muhibas pateikė kiek mažesnį žuvusiųjų skaičių. Jis sakė, kad į ligoninę po susirėmimo buvo atgabenti septyni žuvusiųjų kūnai ir du sužeisti policininkai.

Talibanas tviterio paskyroje prisiėmė atsakomybę už išpuolį ir parašė, kad per puolimą buvo nužudyti 17 policijos pareigūnų, įskaitant ir vieną jų vadą.

Ir Talibano grupuotei, ir Afganistano saugumo pajėgoms yra gana įprasta pateikti mažesnius arba didesnius nei iš tikrųjų yra žuvusiųjų skaičius.