DELFI primena, kad metų pradžioje pasaulį apskriejo šiurpą kelianti žinia – pavyzdingai visuomenės akyse atrodę tėvai kalino savo 13 vaikų. Dalis vaikų buvo rasti prirakinti prie lovų, dėl netinkamos mitybos jie buvo nusilpę. Ši šiurpi istorija tapo vieša tada, kai iš kalėjimo pavirtusio namo Perise (JAV) pavyko pabėgti 17-metei mergaitei. Ketvirtadienį vykusiame teisme buvo atskleista daugiau šiurpių faktų.

A. Parra, telefonu davusi interviu NBC padaliniui Los Andžele, teigė, kad tuo metu iš jo „veido ir akių sklido liūdesys“. „Iš tikrųjų jis niekada nenorėdavo su kažkuo užmegzti akių kontaktą“, - apie „mielą, bet keistą“ kolegą, kuris „visą semestrą vilkėjo tais pačiais drabužiais“ pasakojo A. Parra.

Jos teigimu, per vieną iš mokyklos pobūvių vaikinas buvo akivaizdžiai alkanas, o jo išvaizda bylojo, kad jis yra išsekęs. Ji pasakojo, kad bendraklasis godžiai suvalgė kelias porcijas maisto, kuris buvo atneštas visiems moksleiviams.

„Jis stovėjo prie stalo ir su lėkšte rankoje atsisėdo, tikrąja to žodžio prasme rydamas lėkštę po lėkštės“, - apie vaikiną pasakojo A. Parra, pridurdama, kad vaišių metu jis sėdėjo atsiskyręs nuo kitų.
„Niekada šito nepamiršiu... jis buvo išbadėjęs“, - per interviu sakė moteris.

Riversaido apygardos prokuratūra praėjusią savaitę atskleidė, kad 57 metų Davido ir 49 metų Louise Turpin vaikai, kuriems buvo nuo dvejų iki 29 metų, buvo rasti purvinuose namuose, supančioti, iškankinti ir marinti badu.

Turpinams buvo pateikti iš viso 75 kaltinimai, bet praėjusio ketvirtadienio vakarą jie savo kaltės nepripažino.

Jiems pateikti kaltinimai yra susiję su kankinimu, neteisėtu įkalinimu, smurtu prieš vaikus ir smurtu prieš nesavarankiškus suaugusius asmenis.

D. Turpinui dar buvo pateikti kaltinimai dėl nepadorių veiksmų prieš mažametį, bet dėl jų jis taip pat neprisipažino.

Riversaido apygardos prokuroras Mike`as Hestrinas sakė, kad vaikų kankinimai ir smurtas prasidėjo nuo 2010 metų buvusiuose poros namuose Teksase.

Tyrimas atskleidė, kad vaikai buvo maitinami tik kartą per dieną, o jiems nusimaudyti buvo leidžiama tik kelis kartus per metus. Dienos metu jie būdavo verčiami miegoti, o naktimis turėdavo būdrauti.

Teigiama, kad vaikus tėvai pririšdavo prie lovų. Jie negalėdavo žaisti ar užsiimti įprasta veikla.

Jei kuris nors iš vaikų išsilaisvindavo, tėvai jį prirakindavo grandinėmis su spyna.

Vaikai galėdavo tik rašyti dienoraščius, kurie šioje byloje bus panaudoti kaip įkalčiai.

Neseniai paaiškėjo, kad Turpinai mėgino susilaukti dar vieno vaiko, kad galėtų kurti savo paties realybės šou, panašų į „Kate Plus 8“.

Netikras Louise brolis Billy Lambertas „Sunday People“ sakė, kad 14-as vaikas, jų manymu, būtų leidęs sukurti „tobulą televizijos šou“.

„Tai priežastis, kodėl jie persikėlė į Kaliforniją – kad būtų arčiau Holivudo“, - apie Louise troškimą išgarsėti pasakojo B. Lambertas.

Kalbėdamas su DailyMail.com, B. Lambertas pridūrė, kad apie planus susilaukti dar vieno vaiko jis sužinojo tik prieš kelias savaites.

„Aš jos paklausiau, kodėl jie nori dar vieno vaiko, o ji atsakė, kad trokšta kurti televizijos realybės šou“.

„Jie manė, kad tai atneš jiems milijonus ir jie išgarsės kiekvienuose namuose. Vaikai jiems nerūpėjo – jie galvojo tik apie save“.

Prokurorai atskleidė, kad 17 metų mergina, kuriai pavyko pabėgti, „su kitais broliais ir seserimis pabėgimo planus rezgė daugiau kaip dvejus metus“.