Dešimtys turistų patyrė sužeidimų sugedus bangų generavimo mašinai Kinijos šiaurės rytuose esančiame vandens pramogų parke – nusirito didžiulė banga, nušlavusi žmones kaip šapelius, praneša CBS.

South China Morning Post“ teigimu, vaizdo įraše įamžintas incidentas nutiko mieste, esančiame netoli sienos su Šiaurės Korėja.



Akimirksniu išpopuliarėjusiame vaizdo įraše matyti, kaip turistai linksmai leidžia laiką Yulong Shuiyun vandens pramogų parke, esančiame Longdzinge, kai staiga juos užgriūva į cunamį panaši banga.

Filmuotoje medžiagoje vieni parko lankytojai bėga tolyn, o daugelis baseine besimaudžiusių žmonių nubloškiami ant grindinio. Jie sužeisti ir kruvini.

Remdamasi Kinijos interneto svetainėje „Weibo“ paskelbtu valdžios atstovų pranešimu, „South China Morning Post“ informavo, kad buvo sužeisti 44 žmonės, penki iš jų buvo paguldyti į ligoninę dėl lūžusių šonkaulių.

„Vadovaujantis pradiniu tyrimo etapu surinkta informacija, incidentą sukėlė laikinai nutrūkęs elektros energijos tiekimas. Staiga dingus elektrai, buvo pažeista cunamio baseino valdymo punkto įranga, todėl bangos pasidarė per didelės ir sužeidė žmones“, – rašoma pranešime.

Vandens pramogų parko administracija uždarė baseiną su bangų generavimo mašina tyrimui ir remontui atlikti.