Iš karto atvyko gelbėjimo tarnybos, kurioms teko pastato sienoje išardyti skylę ir ištraukti įstrigusius nelaimėlius, rašo usatoday.com.

Nelaimė įvyko Čikagos „North Michigan Avenue“ 875-uoju numeriu pažymėtame pastate. Jis prieš tai buvo žinomas kaip ketvirtasis pagal dydį miesto statinys – „John Hancock Center“.

Informuojama, kad žmonės į liftą sulipo po apsilankymo 95-ame pastato aukšte veikiančiame bare. Nemalonumai prasidėjo nutrūkus mažiausiai vienam liftą laikiusiam lynui.

Staiga pasigirdo klaksėjimo garsas, pasakoja penkiasdešimtmetis keleivis Jaime‘as Montemayoras. Tada į liftą pradėjo veržtis dulkės. Visi ėmė klykti iš siaubo, melstis ir verkti, skelbia žiniasklaida.

„Tikrai maniau, kad visi žūsime“, – teigia iš Meksikos į Čikagą atvykęs J. Montemayoras.

Į nelaimės vietą skubiai atvažiavo ugniagesiai.
Galiausiai jiems pavyko nustatyti lifto buvimo vietą – jis buvo įstrigęs vienuoliktame aukšte.

Padarius angą betono sienoje, pavyko prasibrauti iki žmonių, jie saugiai išvaduoti.

Gelbėjimo operacija užtruko beveik tris valandas.

„Tai buvo gana pavojinga situacija, lynas trūko liftui besant pačiame viršuje. Neturėjome kito pasirinkimo – tik ardyti sieną vienuoliktame aukšte. Tik taip pavyko atidaryti lifto duris“, – papasakojo Čikagos ugniagesių atstovas Patrickas Maloney.

Laimei, nė vienam išgelbėtam žmogui neprireikė medikų pagalbos. Penktadienį sugedęs liftas buvo apžiūrėtas liepą. Pirminė incidento priežastis – neatlaikęs lynas, tyrimas vis dar vyksta.