Turkija siekia tarpininkauti Rusijos ir Ukrainos deryboms ir ne kartą siūlėsi jas surengti.

„Jei Dievas duos, šį susitikimą surengsime trišaliu formatu Antalijoje ketvirtadienį“ diplomatinio forumo Turkijoje kuluaruose, sakė Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu. Jo komentarus pirmadienį paskelbė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

Anksčiau skelbta, kad susitikimas vyks šeštadienį.

Apie susitikimą pranešta po Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano pokalbių telefonu su Rusijos ir Ukrainos kolegomis.

„Prezidento @RTErdogan (R. T. Erdogano) iniciatyva ir mūsų intensyvių diplomatinių pastangų dėka Rusijos užsienio reikalų ministrai Sergejus Lavrovas ir Ukrainos Dmytro Kuleba nusprendė susitikti, dalyvaujant ir man, @AntalyaDF (Antalijos diplomatijos forumo) kuluaruose“, – rašė M. Cavusoglu.

„Tikimės, kad šis žingsnis ves į taiką ir stabilumą“, – pridūrė jis.

Turkija yra NATO narė ir Ukrainos sąjungininkė. Tačiau ji siekia palaikyti gerus santykius su Rusija, nes yra priklausoma nuo jos importo.

Rusija pirmadienį patvirtino, kad toks susitikimas įvyks šios savaitės pabaigoje.

Užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova Rusijos naujienų agentūrai TASS sakė, kad susitarimas dėl trišalio susitikimo buvo pasiektas per Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano pokalbį telefonu „Turkijos vadovo iniciatyva“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją