„Nuotraukoje įamžintas gydytojas nesugebėjo išsaugoti vieno iš savo pacientų gyvybės“, – paaiškino nuotrauka pasidalinęs toje pačioje ligoninėje dirbantis Kalifornijos gyventojas.

„Nors mūsų darbe tokių dalykų pasitaiko, dažniausiai miršta seni, sunkiai sergantys ar abu šiuos kriterijus atitinkantys pacientai. Šį kartą mirė 19 metų pacientas. Mano kolegai teko vienas iš tų sunkiai pakeliamų smūgių. Po kelių minučių praleistų lauke, susikaupęs medikas grįžo į ligoninę, jis buvo atgavęs pusiausvyrą“, – komentuoja nuotraukos autorius.

Nors nuotrauka iš pirmo žvilgsnio ir gali pasirodyti kišimasis į kito žmogaus asmeninį gyvenimą, ji puikus priminimas, ką ligoninės priimamojo gydytojai patiria kiekvieną dieną.

„Kai mirė mano tėvas, juo rūpinęsi gydytojai iš UCSD medicinos centro buvo palūžę. Mačiau tai jų akyse. Visus ateinančius metus jie mums skambindavo ir klausdavo, kaip mums sekasi. Iš tikrųjų gydytojai nesulaukia dėkingumo ir pagyrų, kurių yra verti“, – prie nuotraukos parašė vienas komentatorius.

„Žinau, kad šiuo atveju kalbu bendrai, puikiai suprantu, kad žmonės skirtingi, tačiau, kalbant apie mūsų darbą, nėra nieko sunkiau – tikrai nieko – nei pranešti žmogui, kad jo artimojo nebėra gyvo“, – rašo vienas gydytojas.

„Duokite atlikti tą nelemtą trachėjos intubaciją. Duokite nuo heroino priklausomą narkomaną, kuriam vakar reikėjo vaistų, o jis jų negavo. Duokite man vaiką, ištiktą anafilaksinio šoko. Tik neleiskite susidurti su staiga mirtimi“, – sako kitas medikas.

Nuotrauka paskatino ir kitus gydytojus pasidalinti savo istorijomis apie kankinančias darbo patirtis.

Fotografija su verkiančiu gydytoju buvo patalpinta „Reddit“ svetainėje, kur sulaukė daugiau nei 4 tūkst. vartotojų teigiamų įvertinimų.

Užfiksuota emocija buvo tokia stipri, kad medicinos personalo darbuotojai ėmė dalintis išgyvenimais iš savo kasdienybės, rašo „The Independent“.

„Suprantu, ką išgyvena šis žmogus“, – teigia internautas prisistatęs slapyvardžiu „boldwhite“ ir teigiantis esąs gydytojas.

„Vakar vienas iš mano 17 mėnesių amžiaus pacientų mirė. Kelis kartus vienumoje verkiau vonioje. Vakar verkiau ir lipdamas laiptais, ir vaikščiodamas koridoriais. Tai labai paveikia. Gyvenimas yra labai trapus ir praradimo jausmas tų, kuriuos gydai, palieka gilų randą. Šie jausmai suformavo mane tokį, koks esu dabar“, – skaudžiais išgyvenimais dalijosi gydytojas.

Kiti po emocionalia nuotrauka dalijosi jausmais, kurie užplūdo po to, kai kelias valandas bandant išgelbėti gyvybę, vis dėlto nepavyko to padaryti.

„Nėra nieko blogiau nei tai, kai dirbant su pacientu keliolika valandų, jis vis dėlto miršta. Ši nuotrauka viską parodo ir tikiu, kad parodo daugelio kitų medicinos darbuotojų emocijas, dirbant šį darbą“, – sakė vienas iš internautų, pasivadinęs „TheGreatGator“.

„Mes niekada nesame tinkamai pasiruošę susitaikyti su netektimis, kaip ir tuo, kad šias naujienas teks pranešti artimiesiems“, – po nuotrauka rašė vienas iš medicinos personalo darbuotojų.

„Tai yra tai, apie ką puse lūpų kalba darbuotojai, neįsigilinę, kaip tokias situacijas įveikti. Tai bjaurus dalykas, kurį daugelis linkęs nutylėti ar ignoruoti“, – teigė šešerių metų darbo patirtį turinti slaugytoja, pasivadinusi „KirinG“.

Kai kurie diskutavo, ar specialūs kursai medicinos personalui padėtų susitvarkyti su tokiomis sunkiomis situacijomis.

Internautas, slapyvardžiu „Jacks_human“, teigė, kad darbo patirtis nepadeda lengviau susitaikyti su pacientų praradimu.

„Jokie mokymai negali išmokyti pranešti artimiesiems blogas naujienas. Nesvarbu, kiek metų tai darai, niekada netampa lengviau. Aš žinau, kad tai skamba kaip kino filmo scenarijus, bet tai yra tiesa. Nesvarbu, ar mano pacientui 18 ar 80, kiekvieną kartą, kai išeinu iš palatos, jaučiuosi tragiškai“, – rašė gydytojas.

Venesuelos paramedikas teigė, kad daugelis medicinos personalo darbuotojų, dirbdami šį darbą, pakenkia savo psichinei sveikatai.

„Mes esame mokomi dirbti savo darbą ir atsiriboti nuo emocijų. Aš mačiau žmonių, kurie sustingsta pamatę pirmąjį savo pacientą, aš mačiau gydytojų, kurie baigę mokslus taip ir nepradeda dirbti, bet tie, kurie vis dėlto dirba, kas kartą praranda dalį savo sielos, aš pats buvau įklimpęs į šį liūdesio liūną“, – sakė vienas iš gydytojų.

Savo išgyvenimais po nuotrauka pasidalijo ir daugelis kitų dar tik būsimųjų medikų. Nuotrauką patalpinęs asmuo teigė, kad nuotrauka buvo pasidalinta socialiniame tinkle „Facebook“ jo artimo draugo ir kolegos. Abu jie dirba paramedikais.