Tai ketvirtadienį žurnalistams pranešė Pietų Korėjos prezidento administracijos atstovas Kang Min-seokas.

„Dviejų šalių vadovai susitarė kartu dirbti, kad būtų pasiektas bendras tikslas – denuklearizuotas Korėjos pusiasalis ir užtikrinta tvirta taika regione“, - pabrėžė Kang Min-seokas. Pasak jo, per pusvalandį trukusį pokalbį Moon Jae-inas pasiūlė bendromis pastangomis skatinti denuklearizacijos procesą. Atsakydamas į tai J. Bidenas pareiškė, jog svarbu, kad sąjungininkai laikytųsi vienodos pozicijos šiuo klausimu.

Pašnekovai patvirtino, kad jau septynis dešimtmečius gyvuojantis Seulo ir Vašingtono strateginis aljansas padeda siekti taikos ir klestėjimo regione.

Prezidentai taip pat konstatavo, kad Seulo ir Tokijo santykių gerinimas atitinka regiono ir visuotinio saugumo interesus.

Jie susitarė surengti susitikimą, kai tik stabilizuosis padėtis, susijusi su koronaviruso pandemija.

Savo ruožtu Baltųjų rūmų spaudos tarnyba pažymi, jog J. Bidenas pokalbio metu „pabrėžė savo ištikimybę JAV ir Pietų Korėjos sąjungos stiprinimui“. „Abu lyderiai susitarė glaudžiai koordinuoti veiksmus Šiaurės Korėjos atžvilgiu. Jie taip pat pareiškė, kad reikia nedelsiant atkurti demokratiją Mianmare“, - sakoma pranešime. Be to, J. Bidenas ir Moon Jae-inas susitarė kartu spręsti bendras problemas, tokias kaip pandemija ir klimato kaita.

Tai buvo pirmas Pietų Korėjos ir JAV prezidentų pokalbis telefonu po J. Bideno inauguracijos, įvykusios sausio 20 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)