Ieškodami kokių nors nusikaltimų įrodymų, pareigūnai išanalizavo įtariamajam priklausiusio kompiuterio standųjį diską. Jame policija aptiko aštuonis skirtingų vyrų vardais pavadintus aplankus. Kiekviename iš jų buvo saugomos vyrų nuotraukos. Kai kurie nuotraukose įamžinti vyrai buvo gyvi, kai kurie – ne. Kai kuriems kadrams jie pozavo apsirengę vien kailiniais arba laikydami neuždegtą cigarą, rašo CNN.

Kompiuteryje buvo ir devintas aplankas. Jis buvo pavadintas prie lovos pririšto vyro vardu.

Šias makabriškas detales, skelbdamas teismo nuosprendį, šią savaitę paviešino valstybinis prokuroras Michaelas Cantlonas.

Teisiamųjų suole atsidūręs Bruce‘as McArthuras įkalbėdavo vyrus apsilankyti savo namuose, tada juos pasmaugdavo, o kūnus sukapodavo gabalais, informuoja „CTV News“.

67-erių metų B. McArthuras sausio 29 dieną prisipažino kaltu dėl aštuonių pirmo laipsnio žmogžudysčių. Jo aukomis tapo Andrew Kinsmanas, Selimas Esenas, Majeedas Kayhanas, Soroushas Mahmudi, Deanas Lisowickas, Skandarajus Navaratnamas, Abdulbasiras Faizi ir Kirushna Kumaras Kanagaratnamas.

Praeitą savaitę kaltintojai pareiškė, esą, kaltės prisipažinimas juos tenkina, tačiau plačiau bylos nekomentavo.

Bruce‘as McArthuras

„Kadangi teismo procesas dar nesibaigė, pateikti kokios nors išsamesnės informacijos ministerija negali“, – sakė Brianas Gray, Generalinio prokuroro ministerijos atstovas spaudai.

Kaip sako prokuroras M. Cantlonas, nužudytų vyrų palaikus B. McArthuras užkasė sode įrengtose klombose, taip pat netoli pastato, kuriame laikė lauko darbams reikalingus įrankius, esančioje dauboje.

Policija B. McArthurą kurį laiką tik stebėjo, bet tada, kai namo jis grįžo ne vienas, nutarė suimti. Tai įvyko 2018 m. sausio 18 d.

Žiemos švenčių laikotarpiu Kalėdų Senio vaidmenį prekybos centruose atliekantis B. McArthuras iš pradžių buvo apkaltintas dviem žmogžudystėmis. Teismo procesui įsibėgėjus, kaltinimų padaugėjo.

Daugelis B. McArthuro aukų – atvykėliai iš Pietų Afrikos ir Artimųjų Rytų. Kai kurie iš jų buvo iš vadinamojo Toronto gėjų rajono arba turėjo ryšių su miesto LGBT bendruomene.

„Daugeliui nužudytųjų buvo būdinga kas nors, dėl ko buvo sunkiau konstatuoti jų dingimą. Kai kurie dėl seksualinės orientacijos tam tikrą laiko dalį privalėjo slapstytis. Kai kurie neturėjo pastovios gyvenamosios vietos“, – vardijo M. Cantlonas.

„Esama įrodymų, kad B. McArthuras šiuos vyrus pasirinko kaip tik todėl, kad pats nebūtų identifikuotas ir galėtų daryti tolesnius nusikaltimus“, – tęsė prokuroras.

Teismas mano, kad pirmą savo auką, S. Navaratnamą, B. McArthuras nužudė 2010 metų rugsėjį. Kai 2017 metų birželį buvo gautas pranešimas apie paskutinės jo aukos, A. Kinsmano, dingimą, teisėsaugos institucijos ėmė domėtis B. McArthuru.

Bute, kuriame gyveno A. Kinsmanas, tyrėjai rado kalendorių. Jame prie 2017-ųjų birželio 26-osios – dienos, nuo kurios A. Kinsmanas buvo laikytas dingusiu, – buvo parašytas vardas Bruce‘as.

Serijinį žudiką atskubėjusi suimti policija nustėro: prie lovos pririštas merdėjo dar gyvas vyras

Iš A. Kinsmano namų kaimynystėje sumontuotos kameros nufilmuotų vaizdų paaiškėjo, kad A. Kinsmanas įsėdo į raudonos spalvos „Dodge Caravan“ modelio automobilį, kaip paaiškėjo, priklausiusį B. McArthurui. Vėliau sąvartyne rastoje transporto priemonėje tyrėjai aptiko A. Kinsmano ir S. Eseno DNR pėdsakų.

Sprendžiant iš B. McArthuro kompiuteryje rastų nuotraukų (kai kurios iš jų darytos, kai vyrai dar buvo gyvi), aukomis tapę asmenys buvo pančiojami ir seksualiai išnaudojami.

Keliuose kadruose nužudytieji buvo užfiksuoti su dar nenuimtais žudymo įnagiais – metaliniu strypu ir virve, kuriais buvo pasmaugti.

Policija rado ne tik nuotraukas. B. McArthuro namuose pavyko aptikti ir aukoms priklausiusių papuošalų, o didokame krepšyje – lipios juostos, chirurginę pirštinę, gabalą virvės, plastikinių dirželių laidams surišti, juodą elastinę juostą ir keletą švirkštų.

Žinia apie pastovios gyvenamosios vietos neturėjusio S. Eseno dingimą teisėsaugą pasiekė 2017 metų balandį.

Teisme galėjo pasisakyti ir S. Eseną bei kitas aukas pažinoję asmenys.

„Buvome sukrėsti šokiruojančios žinios. Negalime suvokti, kad įvyko ši kraupi žmogžudystė“, – sakė S. Eseno artimųjų vardu kalbėjusi nužudytojo sesuo Nadia Wali.