Pasak jos atstovų, serialą sudarys septyni ilgo metražo filmai, o ne trys, kaip planuota anksčiau. Juostos bus kuriamos angliškai, o vėliau jos bus išverstos į kai kurias kitas kalbas, "kad būtų ištaisyta Vakaruose susidariusi klaidinga islamo samprata”.

Grupė ekspertų, tarp jų - vienas įtakingiausių sunitų imamų Yusufas al Qaradawi, jau baigė būsimojo serialo scenarijų, pranešė kompanijos atstovai. Jie nepatikslino, kada planuojama pradėti filmavimą.

"Alnoor Holding” anonsavo serialą apie pranašą Mahometą 2009 metais. Tada buvo pranešta, kad projekto prodiuseris bus Barrie Osborne'as, tarp kurio darbų - "Žiedų valdovas” ir "Matrica”. Seriale turėtų filmuotis žinomi aktoriai, taip pat ir iš Holivudo. Iš pradžių jam buvo ketinama skirti tik 150 milijonų dolerių.

Apie būsimojo serialo scenarijų kol kas nepateikiama jokių detalių. Tėra žinoma, kad pranašas Mahometas filmuose nepasirodys, nes islamas draudžia jį vaizduoti.

Šių metų rugsėjį pranašą Mahometą išjuokiantis mažo biudžeto filmas "Musulmonų nekaltumas”, kurio prodiuseris - Jungtinėse Valstijose gyvenantis egiptietis, sukėlė antiamerikietiškų protestų bangą islamo šalyse.