„Pirmiausiai mes privalome rasti kompromisą, negalime pripažinti Kosovo nieko negaudami iš kitos pusės“, - interviu Italijos naujienų agentūrai ANSA sakė A. Vučičius.

„Esu tikras, kad su mūsų Europos bičiulių pagalba ir Rusijos, Amerikos, Kinijos ir kitų šalių parama galime surasti sprendimą“, - pridūrė prezidentas.

Praėjus dešimtmečiui po 1998-1999 metų kruvino karo etninių albanų dominuojamas Kosovas vienašališkai paskelbė nepriklausomybę nuo Serbijos. Belgradas atsisako pripažinti šį žingsnį ir vis dar laiko atsiskyrusią teritoriją savo provincija.

Serbija ir Kosovas susidūrė su dideliu tarptautiniu spaudimu pasiekti įpareigojantį susitarimą dėl abipusių santykių, jei nori pažangos siekiant narystės Europos Sąjungoje. Tačiau ES tarpininkaujamas Serbijos ir Kosovo dialogas atsidūrė aklavietėje, kai pernai lapkritį Kosovas įvedė 100 proc. muitų tarifą iš Serbijos importuojamoms prekėms. Tai buvo jo atsakas į „Serbijos agresyvumą prieš Kosovą, demonstruojamą visomis įmanomomis priemonėmis“.