Tačiau, kaip rodo visuomenės nuomonės apklausos, nepanašu, kad Tomislavas Nikoličius, kandidatu į prezidentus iškeltas nuo Serbijos radikalų partijos (SRP), kuriai iš už grotų Jungtinių Tautų (JT) tribunole Hagoje oficialiai vadovauja karo nusikaltimais įtariamas Vojislavas Šešelis, laimėtų neabejotina persvara.

Manoma, kad į antrąjį rinkimų ratą, kurį numatyta surengti birželio 27 dieną, drauge su T.Nikoličiumi išeis ir provakarietiškų pažiūrų reformatorius Borisas Tadičius. Jį kandidatu iškėlė Demokratų partija, šiuo metu kartu su radikalais esanti opozicijoje. Visuomenės nuomonės apklausose jiems įkandin eina V.Koštunicos bendražygis Draganas Maršicaninas.

7 val. vietos (8 val. Lietuvos) laiku duris atvėrusios balsavimo apylinkės darbą turėtų baigti 20 val. (23 val. Lietuvos laiku). Prezidentą 6,5 mln. šalies rinkėjų rinks iš penkiolikos kandidatų, tarp kurių yra ir princesė bei kikboksininkas. Pirmalaikių rezultatų tikimasi sulaukti sekmadienio vakare.

Senam nuverstojo lyderio Slobodano Miloševičiaus bendražygiui Milanui Milutinovičiui baigus prezidento kadenciją, naują šalies vadovą buvo mėginta išrinkti jau tris kartus, tačiau visi trys bandymai baigėsi nesėkme, nes rinkėjų aktyvumas nesiekdavo reikiamų 50 proc. Po paskutinių neįvykusių rinkimų šis reikalavimas buvo panaikintas.