„Nuo koronavirusio epidemijos pradžios jau keletą kartų buvome atsidūrę arti visiškos katastrofos. Todėl nuspręsta griežtinti komendanto valandos režimą. Nuo šiol komendanto valanda galios nuo šeštadienio 13 val. iki pirmadienio 3 val. ryto“, – ketvirtadienį vakare kreipdamasi į tautą sakė Serbijos prezidentas Aleksandras Vučičius.

Iki šiol komendanto valanda Serbijoje darbo dienomis galiojo nuo 17 val. iki kitos dienos 5 val., o savaitgaliais – nuo 15 val. iki kitos dienos 5 valandos.

A. Vučičius taip pat paskelbė, jog nuo šiol uždraudžiama burtis į daugiau kaip dviejų žmonių grupes, o augintinius vedžiojant nuo 23 val. iki 1 val. leidžiama nuo namų nutolti ne didesniu kaip 100 metrų atstumu.

Naujaisiais duomenimis, Serbijoje per pastarąją parą patvirtinta 111 naujų COVID-19 ligos atvejų, jų skaičius išaugo iki 1171, o mirčių padaugėjo trimis iki 31.

Serbijoje atšaukti parlamento rinkimai, sustabdyti tarpmiestinis susisiekimas autobusais ir traukiniais, o vyresniems nei 65 metų žmonėms uždrausta išeiti iš namų.