„Todėl aš klausiu rusų draugų, klausiu (Rusijos) ambasadoriaus Aleksandro Bocano Charčenkos: kodėl?“ – sakė A. Vučičius ketvirtadienio vakarą spaudos konferencijoje Belgrade ir pridūrė: „Aš visame tame nematau logikos“.

Serbijos prezidentas spaudos konferenciją surengė po Nacionalinės saugumo tarybos posėdžio, kurį sušaukė internete pasirodžius įrašui, kuriame matyti, kaip vienas Rusijos diplomatas Belgrade spėjamam Serbijos vyriausybės pareigūnui plastikiniame maišelyje perduoda pinigus. Taip pat nufilmuota, kaip serbas savo automobilyje pinigus perskaičiuoja.

A. Vučičius sakė, kad rusų diplomatas yra buvęs Rusijos ambasados Belgrade karinio atašė pavaduotojas Georgijus Klebanas. Pinigus paėmęs asmuo esą yra į atsargą išėjęs Serbijos kariuomenės papulkininkis. Prezidentas įvardijo tik jo inicialus. Incidentas užfiksuotas praėjusių metų gruodį. H. Klebanas Serbijoje jau nedirba.

Pasak A. Vučičiaus, Serbijos žvalgyba žino apie 10 G. Klebano susitikimų su trimis kontaktiniais asmenimis Serbijoje, per kuriuos triskart buvo perduoti pinigai.

A. Vučičius kalbėjo apie gerus savo šalies santykius su Rusija. Jis gruodžio 4–ąją Maskvoje susitiks su prezidentu Vladimiru Putinu.

Vis dėlto prezidentas spaudos konferencijoje neslėpė nusivylimo. „Serbija yra vienintelė šalis, nepaskelbusi sankcijų Rusijai, niekada nebalsavusi prieš Rusiją, niekada nedariusi nieko, kas aptemdytų draugystę, – kalbėjo pastebimai susijaudinęs prezidentas. „Kodėl?“ – klausė jis.

Maskva jau prieš tai pamėgino taisyti padėtį. „Mes neabejojame, jog (šalių) santykiai yra tokie stabilūs ir broliški, kad jų niekas nesupurtys“, – sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas ir pridūrė: „Mes neturime supratimo, apie ką eina kalba. Tai dar turi būti išsiaiškinta“, – pridūrė jis.