Kaip rašo UNIAN, apie tai pranešė Dnepropetrovsko srities prokuratūros žiniasklaidos atstovai.

„1984 m. gimęs Marhanecio gyventojas gavo įsakymą iš „Donecko liaudies respublikos“ įvykdyti teroristinį aktą Dnepropetrovsko srities teritorijoje. Jam buvo nurodyta susprogdinti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų aeromobiliosios brigados kuro ir tepalų sandėlį. Šios užduoties įvykdymui jis gavo sprogstamosios medžiagos, kurią jis iš Donecko atgabeno į Dnepropetrovską ir saugojo namuose“, - teigiama prokuratūros pranešime.

Šį asmenį sulaikė Ukrainos teisėsaugos pareigūnai. Atlikus kratą jo namuose rasta 20 kilogramų sprogstamosios medžiagos ir pistoletas „Makarov“ su šoviniais. Taip pat rastas taip vadinamosios Donecko liaudies respublikos „generalinės prokuratūros“ pareigūno pažymėjimas.

Dnepropetrovsko srities prokuratūra šiuo metu vykdo tyrimą dėl teroristinio akto rengimo ir neteisėto ginklų bei sprogstamųjų medžiagų saugojimo.

Šiuo metu įtariamasis yra sulaikytas.

Separatistai turi planą, kaip sukurti Rusijos „pagalbos“ rezervą

Per „Luhansko liaudies respublikos“ teroristinių grupuočių vadų pasitarimą buvo pareikšta, kad du trečdaliai „Rusijos pagalbos“ išvagiama dar prieš patenkant jai į jų gretose kovojančiųjų rankas.

Tai savo „Facebook“ paskyroje pranešė Karo ir politikos tyrimų centro vadovas Dmitrijus Tymčukas, skelbia unian.net.

„Sudarytas planas, kaip sukurti centralizuotą iš Rusijos Federacijos ateinančios „pagalbos“ rezervą ir vykdyti griežtą teroristinėms grupuotėms išduodamų šaudmenų, aprangos ir maisto produktų apskaitą. Toks planas anksčiau buvo sudarytas „Donecko liaudies respublikoje“, kur taip pat pastebimas masinis „pagalbos“ išvogimas, tačiau šis planas įgyvendinamas tik iš dalies“, – rašo D. Tymčukas.

Pastebima, kad atsirado kontrabandininkų, kurie „Donecko liaudies respublikai“ tiekia statybines medžiagas ir maisto produktus iš Ukrainos kontroliuojamų teritorijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)