Donecke trečiadienį mirė 60-etis vyras, jis į ligoninę paguldytas kritinės būklės. Luhansko regione infekcijos auka tapo 74 metų vyras.

Dviejuose šiuose regionuose patvirtinta daugiau kaip 100 koronaviruso atvejų. Dėl koronaviruso nuo kovo pabaigos ribojamas judėjimas į ir iš Donecko ir Luhansko.


Pagalbos organizacijos baiminasi, kad koronaviruso pandemija gali sukelti humanitarines katastrofas tokiose konfliktų zonose, kaip Rytų Ukraina. Po daugelio konflikto metų abiejuose regionuose ypač vyresnio amžiaus žmonėms trūksta pinigų pagrindinėms higienos priemonėms, kaip muilas, čia taip pat nepatikimas ir nesaugus vandens tiekimas.

Jungtinių Tautų (JT) skaičiavimais, nuo 2014 metų trunkantis konfliktas pareikalavo daugiau kaip 13 200 žmonių gyvybių. Rusijos remiami separatistai jau šešerius metus kovoja su Ukrainos vyriausybės pajėgomis.

Ukrainoje iki ketvirtadienio ryto iš viso buvo užregistruota 7 170 koronavirusinės infekcijos COVID-19, 504 pasveikimo ir 187 mirties atvejai, pranešė Sveikatos apsaugos ministerijos Visuomenės sveikatos centras.

„Balandžio 22 dieną gauti 578 pranešimai apie naujus patvirtintus [užsikrėtimo] atvejus... Dėl ligos komplikacijų [iš viso] mirė 187 žmonės, 94 vyrai ir 93 moterys. Bendrai 504 žmonės jau pasveiko; pakartotiniai laboratoriniai testai neparodė viruso buvimo organizme“, – ketvirtadienį ryte savo feisbuko puslapyje parašė Visuomenės sveikatos centras.

Trečiadienį 9 val. Ukrainoje buvo 6 592 testais patvirtinti COVID-19 atvejai. Pasveikusių pacientų skaičius (424) buvo didesnis už mirčių skaičių (174). Tad per pastarąją parą mirties atvejų skaičius padidėjo 13, o pasveikimo atvejų skaičius – 80-čia.

Per praėjusią parą Ukrainoje patvirtinta rekordiškai daug ir užsikrėtimo, ir pasveikimo atvejų. Trečiadienį ryte buvo pranešta apie 467 užsikrėtimo atvejus per ankstesnę parą, antradienį – apie 415 tokių atvejų.

Nuo balandžio 11 dienos pasveikusiųjų skaičius viršija COVID-19 aukų skaičių ir šis atotrūkis toliau didėja.