Apie tai pareiškė Donecko srities „liaudies gubernatorius“, separatistas Pavelas Gubariovas, rašo svetainė zn.ua.

„Kai tik išspręsime Slovjansko klausimą, eisime atkariauti likusių savo teritorijų“, - pareiškė jis per visuomeninio judėjimo „Partija Novorosija“ suvažiavimą.

Pavelas Gubariovas
Jo teigimu, Donecko srityje daug ką sprendžia verslininkas Rinatas Achmetovas. „Raktas į Donbasą – tai Achmetovas, tačiau jis priešinasi. Aš jums sakau, tai paskutiniai jo pasispardymai“, - sakė P. Gubariovas.

Priminsime, kad Regionų partijos deputatas Borisas Kolesnikovas yra nurodęs, kad Donecko verslo atstovai kuria šiam regionui kolektyvinio saugumo sistemą.

„Donecko Liaudies Respublikoje“ prasidėjo mobilizacija

Savanoriai bus siunčiami į Slovjanską, Kramatorską ir Volnovachą, skelbia Zn.ua.

Pasiskelbusiosios „Donecko Liaudies Respublikos“ teritorijoje penktadienį pradėta mobilizacija.

„Prie Donecko valstybinės srities administracijos ir kariniame komisariate Buslajevo gatvėje įrengti šaukimo punktai, į kuriuos šiandien turi atvykti vyrai nuo 19 iki 40 m.“, – pranešė „Donecko Liaudies Respublikos“ spaudos tarnyba.

Norintieji kariauti šiandien bus išsiųsti į karštuosius Donecko Liaudies respublikos taškus, konkrečiai, į Slovjanską, Kramatorską ir Volnovachą.

I. Girkinas suėmė „Slovjansko merą“ V. Ponomariovą

Kovotojų lyderis Igoris Girkinas įsakė sulaikyti pasiskelbusį Slovjansko merą Viačeslavą Ponomariovą.

Apie tai praneša rus.newsru.ua, remdamasis Donecko srities teisėsaugininkų informacija.

Igoris Girkinas Strelkovas
„Operatyviniais duomenimis, I. Girkinas (pramintas šauliu) asmeniškai nurodė sulaikyti vadinamąjį Slovjansko liaudies merą Viačeslavą Ponomariovą, ir jį sulaikė.

V. Ponomariovo sulaikymo priežastimi tapo ir glaudūs jo ryšiai su vietos nusikalstamais asmenimis, todėl paaštrėjo vidinių konfliktų ir kovų tarp pačių separatistų“, – pabrėžė Donecko teisėsaugininkai.

Primename, jog Donecko kovotojai ėmė naikinti vietos kriminalinius „autoritetus“, kurie atsisako finansuoti separatistus. Nacionalinio saugumo taryboje informavo, kad Rytų Ukrainoje kovotojų grupėse gausu nesutarimų, konfliktų.

Vadinamojoje Donecko respublikoje įvyko valdžios pasikeitimas. Buvusius pasiskelbusios Donecko respublikos lyderius faktiškai nušalino Sergejus Zdriliukas, kuris vadina save kovotojams vadovaujančio Igorio Strelkovo (Girkino) dešiniąja ranka.

Taip pat primename, kad Donecko respublikoje prasidėjo vidiniai konfliktai tarp gynybos ministro Igorio Strelkovo ir vadinamųjų gorlovininkų.