Ordino sesuo André, kurios tikrasis vardas yra Lucile Randon, gyvena senelių namuose Pietų Prancūzijos Tulono mieste. Čia sausį kilo viruso protrūkis, užsikrėtė daugiau kaip 80 garbaus amžiaus jo gyventojų, tarp jų – sesuo André.

Senolė pasakojo net nejutusi, kad serga. Jai jokie simptomai nepasireiškė. Tuo tarpu kiti senelių namų gyventojai, anot vietos žiniasklaidos, sirgo sunkiau, septyni jų mirė.

1904 metų vasario 11 dieną protestantų šeimoje gimusi Lucile Randon tik būdama pilnametė pasikrikštijo kaip katalikė. Prie Vincentiečių ordino ji prisijungė perkopusi 40.

Vienuolė daugiau kaip tris dešimtmečius dirbo ligoninėje netoli Viši miesto ir čia rūpinosi našlaičiais bei senais žmonėmis.

Sesuo André nuo 2009 metų gyvena senelių namuose. Ji nebemato ir sėdi neįgaliojo vežimėlyje. Interviu 115-ojo gimtadienio proga ji pasakojo apie 2018 metais mirusią savo dvynę seserį: „Ji mane šaukia, ji mane traukia. Melskitės už mane, kad gerasis Dievas neužlaikytų manęs per ilgai. Jis perdeda!“ – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)