„Dėl kritinės mano sveikatos būklės ir prasidėjusių vidaus organų patologinių pakitimų artimiausiu metu numatyta mane pradėti maitinti prievarta. Mano nuomonė šiuo klausimu neturi reikšmės, nes aš neva nebesugebu adekvačiai vertinti savo sveikatos būklės ir jai kylančios grėsmės“, – sakoma O. Sencovo pareiškime, kurį penktadienį paskelbė jo advokatas Dmitrijus Dinzė.

„Maitinimas prievarta vyks kaip reanimacinė procedūra, gelbstint paciento gyvybę. Tokiomis aplinkybėmis esu priverstas nutraukti savo badavimą nuo rytojaus, tai yra 2018 metų spalio 6 dienos“, – nurodoma jame.

O. Sencovas taip pat pareiškė, kad bado streiku jam nepavyko pasiekti užsibrėžto tikslo. Režisierius taip pat išreiškė padėką jį palaikiusiems žmonėms.

Anksčiau penktadienį Rusijos kalėjimų tarnybos direktoriaus pavaduotojas Valerijus Maksimenka paskelbė, kad O. Sencovas nutraukė gegužės viduryje pradėtą bado streiką.

„Dėkoju visiems, kas dalyvavo, mūsų (Federalinės bausmių vykdymo tarnybos) gydytojams ir Labytnangio ligoninės gydytojams, ir advokatams, kurie pasufleravo jam, kad reikia gyventi, kad gyvenimas tęsiasi. Galutinai jį įkalbėjo mūsų gydytojai, mūsų specialistai. Ir jis pasirinko gyvenimą“, – sakė V. Maksimenka.

Rusijos kalėjimų tarnybos spaudos tarnyba patikslino, kad nuteistasis davė raštišką sutikimą maitintis.

Rusijos teismas 2015-aisiais už teroro akto rengimą nuteisė metais anksčiau Kryme suimtą režisierių kalėti 20 metų.

Gegužę kino kūrėjas paskelbė bado streiką, reikalaudamas paleisti visus Rusijoje kalinamus politinius kalinius iš Ukrainos. Advokatų teigimu, O. Sencovas neketina prašyti Rusijos prezidento suteikti jam malonę.

Viso bado streiko metu O. Sencovo gyvybę maitinimo mišiniais palaikė kalėjimo medikai.