Vyrai buvo nubausti dėl to, kad pažeidė 127 metų senumo įstatymus, kurie draudžia poligamiją, rašė „The Telegraph“.

Teismas pripažino, kad penkias žmonas turintis 53-ejų metų James‘as Marion‘as Oler‘is ir 125 moteris savo oficialiomis sutuoktinėmis vadinantis 61 metų Winston‘as Blackmore'as užsiiminėjo poligamija.
Prokurorai turėjo nueiti ilgą kelią, kol pavyko vyriškiams pateikti kaltinimus, nes baiminosi pažeisti kanadiečių konstitucinę teisę į religinę laisvę.

Tačiau 2011 metais Britų Kolumbijos provincijos Aukščiausiasis teismas nusprendė, kad poligamijos keliami pavojai leido suvaržyti religinę laisvę, dėl to J.M. Oler‘iui ir W. Blackmore'ui oficialiai buvo pateikti kaltinimai.

W. Blackmore'as žiniasklaidos atstovams pasakojo, kad jis laikėsi savo religijos principų ir poligamija svarbi tiek jam, tiek jo šeimos nariams. Vyro advokatas žadėjo mesti iššūkį Kanados poligamijos įstatymams, jeigu jo klientas bus pripažintas kaltas.

Tiek J. M. Oler‘is ir W. Blackmore'as priklauso religinei sektai, atskilusiai nuo Mormonų bažnyčios.

Mormonų sektos nariai poligamilijos atsisakė dar 1890-aisiais metais, tačiau ši „tradicija“ išliko atskilusiose sektose. Tos sektos, kur poligamija vis dar teisėta, gyvena atsiskyrėlių gyvenimą atokiame Britų Kolumbijos regione.

Teigiama, kad ten žmonės įsikūrė prieš 60 metų. Jie patys pasirūpina maistu: medžioja ir augina įvairias kultūras.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com