CNN praneša, kad Floridos pareigūnai išsiuntė lėktuvą, kuris grąžins į Luizianą du mažamečius berniukus oficialiems globėjams - seneliams iš motinos pusės.

BBC primena, kad Joshua ir Sharyn Hakkenai ketverių metukų Cole ir dvejų Chase J. Hakkenas pagrobė iš uošvės namų Floridoje. Praeitą savaitę vaikų močiutei buvo suteiktos mažylių globos teisės. Floridos policijos pareigūnų teigimu, vyras surišo savo uošvę jos namuose Tampoje, tada pasiėmė sūnūs ir pabėgo.

J. Hakkenas teisės auginti savo vaikus neteko dėl kaltinimų marihuanos laikymu. Skelbiama, jog vyras prieš tai bandė atsiimti vaikus iš laikinosios globos įstaigos, kur jie laukė teismo sprendimo.

Skelbiama, kad į Kubą pabėgusi keturių asmenų šeima slėpėsi laive „Hemingway Marina“, prišvartuotoje netoliese Kubos sostinės Havanos.

J. Hakkenas Jungtinėse Valstijose ieškomas dėl kaltinimų pagrobimu, vaiko globos teisių pažeidimų, vaikų nepriežiūros, neteisėto įkalinimo ir kitų nusikaltimų.

Kuba ir Jungtinės Valstijos neturi pasirašiusios ekstradicijos sutarties, jų šiuo klausimu nesaisto ir tarptautinė sutartis – Hagos konvencija dėl tarptautinio vaikų grobimo. Nepaisant to, pastaraisiais metais komunistinė sala vis mieliau bendradarbiauja su Amerika ir noriai grąžina įvairiais nusikaltimais kaltinamus pabėgėlius.