L. Dingle‘as buvo šešių vaikų tėvas, rašo CNN. Nelaimės akimirką su trimis iš jų jis žaidė prie vandens Ouk Ailando paplūdimyje. Nuo patirto smūgio lūžus sprandui, kaklas taip ištino, kad į smegenis nebegalėjo patekti deguonis ir tai užtruko taip ilgai, kad atsigauti vis dėlto nepavyko. Vyras mirė kitą dieną, nepaisant pastangų išgelbėti jo gyvybę, pranešė jo žmona Shannon Dingle.

„Mano partneris, mano meilė ir mano namai mirė po to kvailo nelaimingo atsitikimo“, – penktadienį parašė Sh. Dingle.

„Susipažinome, kai man buvo 18, o jam – 19. Nuo tada ir nesiskyrėme. Niekad nemaniau, kad teks atsisveikinti sulaukus 37. Nežinau, kaip be jo gyvensiu, tačiau teks išmokti. O, kad nebūtų to reikėję“, – liejo širdgėlą moteris.

Kaip socialiniame tinkle „Facebook“ nurodė Ouk Ailando gelbėtojų tarnyba, L. Dingle‘ui buvo suteikta itin skubi pagalba. Deja, nepaisant visų pastangų, jis neišgyveno.

L. Dingle‘as buvo Rolyje, Šiaurės Karolinoje, veikiančios įmonės „Atlas Engineering“ prezidentas. Remiantis internete pateikta informacija, ši įmonė specializuojasi statybų problemų sprengimų ir apgriautų pastatų remonto sektoriuje. Anot „Atlas Engineering“ vyr. specialisto Tomo Caldwello, kompanijos prezidento pareigas L. Dingle‘ui teko eiti tiktai dvi savaites, kadangi štai – sėkmingą karjerą nutraukė mirtis.

T. Caldwellas prisiminė L. Dingle‘ą turėjus plačią širdį. Jis taip pat paminėjo, kad buvęs klega su žmona augino net šešis vaikus: keturis iš – įsivaikintus.

„Lee buvo ramus, draugiškas, nuolankus ir labai labai gabus žmogus. Kitais jis visada rūpindavosi labiau nei savimi, – kalbėjo T. Caldwellas. – Tokį žmogų retai pavyksta sutikti. Mums be galo jo trūks.“

Dėl tragiškos mirties suglumęs jautėsi ir kitas L. Dingle‘o bendradarbis, vyr. inžinierius ir įmonės vykdomasis viceprezidentas Chrisas Coutu.

„Apie tokį darbuotoją ir bendradarbį tegalima pasvajoti. Jis buvo geras draugas, mylintis, atsidavęs tėvas ir nuostabiai malonus žmogus“, – prisiminė Ch. Coutu atsiųstame el. laiške.

„L. Dingle‘as buvo ryžtingas, ramus ir patikimas. Jis – iš tų žmonių, kurių visada pasigendi, kai situacija tampa grėsminga arba sunkiai suvaldoma. Ypač jo pasigesime“, – pridūrė jis.

L. Dingle‘s taip pat dirbo už gelbėjimo po griūčių operacijas atsakingu inžinieriumi Šiaurės Karolinos ekstremalių situacijų valdymo tarnyboje. Jis bendradarbiavo ir su Miesto paieškos ir gelbėjimo tarnyba, per kurios vykdomas operacijas tenka eiti į sugriuvusius arba degančius pastatus gelbėti įstrigusių žmonių arba ieškoti po griuvėsiais žuvusiųjų – taip, kaip po neseniai įvykusio dujų sprogimo Darame.

2004-aisiais L. Dingle‘as baigė Šiaurės Karolinos universitetą; jam buvo įteiktas civilinės inžinerijos specialisto diplomas. L. Dingle‘as buvo sukaupęs 15 metų darbo patirtį.

2016-aisiais Dingle‘ų šeima tapo CNN priklausančio kanalo WTVD laidos herojais. Reportaže buvo demonstruojama, kaip šeima mėgino susitarti dėl sąlygų, būtinų, norint modifikuoti jiems priklausiusį furgoną taip, kad jame būtų patogu centrinės kilmės paralyžiumi sergančiai ir motoriniu neįgaliųjų vežimėliu besinaudojančiai dukteriai Zoe. Nors Dingle‘ai ir turėjo teisę kreiptis dėl valstybės finansavimo transporto priemonei modifikuoti, gauti pinigų sąskaitai padengi vis nesisekė.

Kai apie šeimos bėdas buvo paskelbta visuomenei, vienas vietos gyventojas nutarė parūpinti būtinąją įrangą.

Iki sekmadienio vakaro per specialiai šeimos paramai sukurtą interneto puslapį „GoFundMe“ buvo surinkta daugiau nei 110 tūkst. dolerių (98 tūkst. eurų).