„Mes remiame Ukrainą tiekdami ginklus. Tai darysime tol, kol to reikės“, – sakė jis spaudos konferencijoje, kurioje be jo dalyvavo Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ir Italijos, Prancūzijos bei Rumunijos lyderiai.

Vokietijos kancleris nepaskelbė jokių naujų pažadų dėl ginklų, tačiau atkreipė dėmesį į ankstesnius pažadus, pavyzdžiui, dėl oro gynybos sistemos IRIS-T ir raketų sistemos MARS II.

„Būtent apie tai kalbama: apie galimybę organizuoti gynybą didesniais atstumais ir visa tai, kas susiję su visais šiais ginklais, – sakė O. Scholzas. – To dabar reikia.“

Vokietija sulaukė spaudimo dėl vangiai tiekiamos sunkiosios ginkluotės Ukrainai paremti, o V. Zelenskis anksčiau šią savaitę išskyrė Berlyną kaip atsiliekantį tiekti ginkluotę.

Po ketvirtadienį vykusių derybų V. Zelenskis sakė sulaukęs „kiekvieno lyderio paramos, ir Vokietija nebuvo išimtis“.

„Šiandien jaučiau Olafo Scholzo palaikymą ir tuo džiaugiuosi“, – sakė jis.

V. Zelenskis pridūrė ypač laukiantis, kada bus gauta IRIS-T sistema, kuri mums yra „labai svarbi“.

„Mūsų šalis yra didelė, labai didelė teritorija, todėl mums reikia daug (priešlėktuvinių) sistemų, ir esu tikras, kad Vokietija mums labai padės“, – sakė jis.

O. Scholzas teigė, kad IRIS-T sistema gali apsaugoti kokį nors didelį Ukrainos miestą nuo Rusijos oro smūgių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Dalintis
Nuomonės