76 metų žiniasklaidos magnatas sekmadienį pareiškė, kad jo sužadėtuvės su 28 metų Francesca Pascale, priklausančia palaikymo judėjimui "Silvio, mes tavęs pasigendame" - yra "oficialios".

S.Berlusconi antroji žmona paliko jį 2008 metais dėl tuomečio premjero numanomų romanų su jaunomis moterimis.

Magnatas, jau nuteistas už sukčiavimą, šiuo metu dar yra teisiamas už piktnaudžiavimą valdžia ir seksą su nepilnamete prostitute.

Kaip teigia laikraščiai, naujausias S.Berlusconi pareiškimas per jam priklausančią televiziją "Canale 5" yra mėginimas atgaivinti nusmukusį populiarumą prieš ateinančiais metais vyksiančius rinkimus.

Dėl santykių su nepilnamete prostitute teisiamo Berlusconi liudininkė parodymus duos kitą mėnesį

Kitą mėnesį Silvio Berlusconi teisme dėl lytinių santykių su nepilnamete prostitute parodymus duos pagrindinė šios bylos veikėja, pirmadienį pranešė teisininkai, tuo tarpu buvusį premjerą persekiojantys teisiniai nemalonumai gali sužlugdyti jo rinkiminę kampaniją.

Maroke gimusi egzotiškų šokių šokėja Karima El Mahroug, žinoma sceniniu vardu "Rubi Širdžių Daužytoja" (Ruby Rubacuori), liudys S.Bersluconi naudai. Teisme ji turėtų pareikšti, kad su kaltinamuoju niekada neturėjo lytinių santykių.

Tuo tarpu prokurorai tvirtina, kad S.Bersluconi mokėjo už seksą su tuomet 17-mete Rubi.

Nors Italijoje lytiniai santykiai abiejų partnerių sutikimu yra leidžiami nuo 14 metų ir prostitucija taip pat yra legali, tačiau lytiniai santykiai už atlygį su asmeniu iki 18 metų yra baudžiami pagal įstatymą.

K.El Mahroug neliudijo ankstesniuose dviejuose teismo posėdžiuose, nes, pasak jos, jų metu buvo Meksikoje. Prokurorai sako, kad naudodama tokią strategiją gynyba mėgina nukelti bylos nagrinėjimo datą po rinkimų, kurie turėtų vykti vasario 17 dieną.

Pasak prokurorės Ilda Boccassini, tai yra "vilkinimo taktika", ir jai šis K. El Mahroug "staigus sprendimas" vykti į Meksiką atrodo įtartinas.

Tačiau jos advokatė Paola Boccardi pirmadienį pareiškė, kad K. El Mahroug iš Meksikos grįš sausio 12 dieną ir galės duoti parodymus sausio 14 dieną numatytame teismo posėdyje.

Kaltintojai savo baigiamąją kalbą sakys sausio 28 dieną, o gynybos kalba numatyta vasario 4 dieną. Teismo sprendimo laukiama dar tą patį mėnesį.

S.Berlusconi yra taip pat kaltinamas dėl įgaliojimų viršijimo ir įtariamo spaudimo policijai paleisti K.El Mahroug, kai ši buvo suimta dėl kito su sekso skandalu nesusijusio nusižengimo - vagystės.

Visus jam pateiktus kaltinimus neigiančiam S.Berlusconi gresia kelerių metų laivės atėmimo bausmė.

Tačiau atsižvelgiant į bausmių skyrimo tvarką vyresniems nei 70 metų žmonėms ir Italijos teisėtvarkos sistemai būdingą ilgą bylų nagrinėjimą, buvęs premjeras realiai neatsidurs už grotų net ir tuo atveju, jeigu bus pripažintas kaltu.