"Šios grupės, naudodamos sunkiuosius ginklus, užima teisėsaugos institucijų, valstybinių valdžios institucijų ir savivaldos pastatus", - nurodoma pranešime.

Pasak Ukrainos saugumo tarnybos, šios grupės siekia terorizuoti vietos gyventojus, nutraukti Ukrainos, JAV, ES ir Rusijos derybas ir sunaikinti Ukrainos teisėsaugą.

Ukrainos tarnybos imasi priemonių oficialiai užfiksuoti tokių nusikalstamų grupuočių veiklą, buvo nurodyta spaudos centre.

Dar pranešama, kad ginkluoti separatistai užėmė Slaviansko aerodromą.

Operacijos įrašas skelbiamas internete. Prorusiškieji kovotojai pareiškė, jog tokiu būdu siekia apsisaugoti nuo iš Kijevo atvykstančių specialiųjų pajėgų.

Kaip pranešė unian.net, į Slavianską jau atvyko keli kariniai krovininiai automobiliai su, kaip sako liudininkai, parama separatistų kovotojams.

LB.ua korespondentas sakė matęs, kad kovotojai yra ginkluoti kulkosvaidžiais, granatsvaidžiais ir snaiperių šautuvais.

Anksčiau žaliomis karinėmis uniformomis be skiriamųjų ženklų vilkintys asmenys, vadinamieji „žalieji žmogeliukai“, sakė, kad į Slavianską atvyko iš Krymo.

Paviešino rusų diversantų pokalbius su vadovybe

UST perėmė rusų diversantų pokalbius Slavianske su jų vadovybe.

Audio įrašą UST rado savo kanale „Youtube“, informuoja unian.net.

„Dokumentiškai patvirtinta Ukrainos saugumo tarnybos medžiaga rodo, kad rytinėje Ukrainos dalyje vyksta plataus masto Rusijos Federacijos karinė agresija, kurią vykdo Rusijos karinių pajėgų vyriausiosios žvalgybos valdybos generalinio štabo žvalgybinės-diversinės grupės“, – rašoma pranešime.

Kaip informuojama, šios grupės naudodamosi sunkiąja ginkluote užgrobia teisėsaugos institucijų, miesto valdžios ir savivaldos pastatus.

„Šių diversinių grupių tikslas – terorizuoti vietos gyventojus, nutraukti Ukrainos, ES, Rusijos derybas, sunaikinti Ukrainos teisėsaugą“, – rašoma pranešime.

Žinyba patikino, kad grindžia įrodymais minėtų grupių nusikalstamą veiklą.