Jie pranešė, kad įtariamas šaulys penktadienį pirmą kartą stos prieš teisėją.

„37 metų įtariamasis penktadienį stos prieš teisėją. Jam bus pareikšti kaltinimai dėl kelių žmonių nužudymo iš teroristinių paskatų, taip pat pasikėsinimo nužudyti ir terorizmo grėsmės“, – rašoma ketvirtadienį prokuratūros išplatintame pranešime.

Prokurorai ir policija vis dar aiškinasi, ar įtariamasis, anksčiau įvardytas kaip 37 metų Gokmenas Tanisas, „veikė tik iš teroristinių paskatų, ar dėl asmeninių problemų ir radikalių idėjų“, priduriama jame.

Pirmadienį ryte per šaudynes tramvajuje Utrechto gyvenamajame rajone žuvo du vyrai ir moteris, dar trys žmonės buvo sunkiai sužeisti.

G. Tanisas buvo areštuotas po aštuonias valandas trukusių gaudynių, per kurias gyvenimas ketvirtajame pagal dydį Nyderlandų mieste buvo faktiškai paralyžiuotas – buvo sustabdytas viešojo transporto eismas, o gyventojams patarta likti pastatų viduje.

Vėliau policija areštavo dar vieną įtariamąjį – 40-metį vyrą.

„Tiriama, ar šis įtariamasis atliko pagalbinį vaidmenį šaudynėse“, – nurodė prokuratūra.

Teismo posėdis, kuriame G. Tanisas pirmą kartą stos prieš teisėją, vyks už uždarų durų. Manoma, kad teisėjas dar dviem savaitėms pratęs įtariamam šauliui skirtą kardomąjį kalinimą.