Vienas iš šių orlaivių taikėsi į Abhos miesto gyvenamąjį rajoną, o antras aparatas, paleistas karalystės link, buvo numuštas Jemeno oro erdvėje, sakoma su Irano remiamais sukilėliais husiais kovojančios koalicijos pareiškime, išplatintame valstybinės naujienų agentūros SPA.

Koalicija vėlai pirmadienį nepranešė, kad būtų nukentėję žmonių.

Husių valdoma televizija „al Masirah TV“ anksčiau informavo, kad sukilėliai surengė bepiločių skraidyklių atakų prieš Abhos oro uostą, kurį jie per pastarąją savaitę aktyviai puolė.

Sukilėliai taip pat prisėmė atsakomybę už anksti pirmadienį įvykdytą dar vieną tokią ataką prieš Abhos oro uostą, tačiau šio pareiškimo koalicija iš karto nepatvirtino.

Praėjusį trečiadienį koalicija paskelbė, kad husiams paleidus į šį oro uostą raketą buvo sužeisti 26 žmonės. Karinis aljansas tuomet pažadėjo imtis „griežtų veiksmų“.

Organizacija „Human Rights Watch“ trečiadienį pasmerkė tą ataką kaip galimą „karo nusikaltimą“ ir paragino sukilėlius tučtuojau liautis pulti civilinę infrastruktūrą Saudo Arabijoje.

Sukilėliai, kurių pozicijas nuo 2015 metų kovo smarkiai bombarduoja koalicijos pajėgos, pastarosiomis savaitėmis bepilotėmis skraidyklėmis bei raketomis aktyviau atakuoja kitapus sienos esančius Saudo Arabijos taikinius. Husiai taip pat perspėjo, kad laiko koalicijos oro uostus tinkamais taikiniais.

Atakos buvo surengtos regione nuolat aštrėjant įtampai dėl Irano, kurį Rijadas dažnai kaltina ginkluojant sukilėlius moderniais ginklais. Teheranas neigia tokius kaltinimus.

Po neseniai sukilėlių įvykdytų išpuolių Saudo Arabijos valstybinė žiniasklaida informavo, jog koalicija intensyvina antskrydžius prieš husių pozicijas šiaurinėje Jemeno provincijoje Chadžoje ir sukilėlių kontroliuojamoje sostinėje Sanoje.

Jemeno vyriausybę palaikanti koalcija įsikišo į šalį draskantį konfliktą 2015 metais, kai prezidentas Abedrabbo Mansouras Hadi (Abedrabu Mansuras Hadis) pabėgo į Saudo Arabiją, o sukilėliai priartėjo prie jo pajėgų paskutinę kontroliuotą teritoriją antrajame pagal dydį Adeno mieste ir už jo ribų.

Nuo to laiko konfliktas pareikalavo dešimčių tūkstančių žmonių, tarp jų daug civilių, gyvybių, sako paramos organizacijos.

Dėl karo veiksmų kilo, kaip teigia JT, pasaulio rimčiausia dabartinė humanitarinė krizė, o per 24 mln. jemeniečių – daugiau nei dviems trečdaliams šalies gyventojų – reikalinga pagalba.